zuneTenia aquest article desat al rebost de feia dies mentre recopilava informació de les vendes del reproductor iPod Killer Zune de Microsoft (s’ha venut algun?).

Finalment en parlo avui que ha aparegut per la web tot un reguitzell de notícies; motivades per l’anunci de la distribuïdora de vídeo-jocs nordamericana “GameStop” de retirar el Zune de la seva venda a causa d’una demanda insuficient.

Pot semblar una decisió menor d’una empresa colateral, però cal recordar que “GameStop” va ser una de les primeres empreses USA en vendre el Zune en “pre-order” abans fins-i-tot de la seva aparició oficial, sent una de les “grans apostes” de creixement.

El resultat final no ha estat així.

Des de Novembre de 2006 (data d’aparició del Zune) s’han venut 2 milions d’unitats. Només en el darrer trimestre el nombre d’iPods venuts superen els 10,6 milions, o, si volem comparar períodes iguals:

Zune’s venuts des de Nov 2006: 2 milions
iPod’s venuts des de Nov 2006: 85 milions

Perquè aquest fracàs? En sinceritat haig de dir que, tot i que no n’he tocat mai cap, n’he vist alguns Zunes al FNAC i la seva estètica (la del nou) no em desagrada gens. Per tant, què és el que no funciona dels Zunes?

Possiblement no hi hagi un únic motiu:

  • Problemes amb el programari de gestió (l’iTunes del Zune).
  • Momentum“: Era el millor moment treure un reproductor just quan Apple estava coent el nou iPod Touch i l’iPhone?
  • Impopularitat: Microsoft no està passant un bon moment, amb el Vista desprestigiat per tot arreu, males praxis monopolistes i altres factors.
  • Marketing pèssim: Quantes notícies (fins-i-tot negatives) heu sentit sobre el Zune darrerament? Cap. Del Zune no se’n parla ni malament.

Per tant, les causes probablement siguin múltiples i difícils de concretar, però la veritat és que el Zune sembla estar ja fora de joc.

FONT ORIGINAL: 9to5mac