Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

cardano_fundation_logo

Portem setmanes amb hype de Criptomonedes i, aprofitant que tenim al programa als amics i col·laboradors Raul Arribas i Raimon Lapuente, en parlarem de com veiem la cosa.

A la segona part parlarem de Xprize, un premi de 100 milions de $, finançat per l’Elon Musk, per projectes escalables que abstreguin CO2 de l’atmosfera.


PART 1:

Avui el Financial Times pubica un article on comenta, per als detractors de bitcoins, que si aquesta cripto.moneda és la punta d’un iceberg d’especulacions, en gran part, està motivat pels baixos tipus d’interès.

Tot això en un moment on Bitcoin sembla guanyar acceptació Institucional amb exemples com el recent de Tesla-Elon Musk o del Banc Més antic dels Estats Units (BNY Mellon).PART 2:

Llibre d’en Matt Ridley – How innovation Works

Elon Musk ha creat un premi, dotat amb 100M $, per a projectes que demostrin poder abstreure de l’atmosfera 1 tona de CO2 diari i que el projecte, industrialment, demostri que escala mantenint una efectivitat de costos.


Propostes Mosseguis:

  • (Tàfol Nebot – Àlex Hinojo) Episodi del POPAP de catràdio amb l’amic l’Àlex Hinojo de convidat fent una lliçò bàsica sobre Navegadors versus Cercadors.
  • (Andreu Guinart – Petició) El passat 11 de Febrer s’ha celebrat el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. De cara al proper programa, en aquest camp de naps es podria parlar amb LES Mosseguis del gremi i del canal? I així tenir referents per les alumnes que es plantegen les STEM però no saben on dirigir-se.
  • (SinnerBOFH – Podcast) El podcast sobre la mega gran sèrie THE EXPANSE! Amb en Wes Chatham (“Amos” a la sèrie) i en Ty Franck (un dels autors dels llibres, i guionista de la sèrie ).
  • (SinnerBOFH – Ciència Ficció) La sèrie de llibres de ciència ficció (en anglès) The Man-Kzin Wars.
  • (Marc – Podcast) – Darrer episodi de “Cabalga el Cometa” amb Marcela Bovio.