Cada cop amb més freqüència escoltem emissions de ràdio convencional per internet, a banda de per les ones. En el meu cas és la forma habitual quan estic treballant davant el Mac.

Segur molts de vosaltres ho feu també a l’oficina, a la feina, i què passa quan són les 12, comença “La Competència” de RAC1 i el “jefe” et crida a una improductiva reunió? A part de recordar-te de tota la seva família, tens el perill de perdre’t el programa fins que els serveis propis de l’emissora no pugin el podcast.

Per resoldre la situació anterior, o per enregistrar programes de ràdio per internet que no tinguin podcast associat, tens la solució gratuïta gràcies a RadioRecorder

Amb RadioRecorder pots programar de forma acurada el temps de cada emissió i la seva periodicitat. L’aplicació s’encarrega de generar una llista automàtica i transferir i desar l’enregistrament a iTunes.

Tot programa emès per internet té una URL que necessites per configurar RadioRecorder. Si l’emissora en qüestió ja la tens a iTunes, conèixer la seva URL és ben senzill:

Localitza-la dins iTunes, prem botó dret, “Obtenir Informació” i “Editar URL”

Si el fas servir per escoltar emissores ianquis que emeten música per estils, algunes realment molt bones i de gran qualitat, i tens la sort que la emissora transmet la informació de cada cançó, RadioRecorder permet separar-les automàticament mentre les va enregistrant.

Jo ja el tinc programat pel proper dilluns per enregistrar prèvia-partit-postpartit del clàssic. Fot-li Pou! 😉