Imagineu que teniu un mentor tan trempat com en Miquel Barceló. Imagineu que just quan surt a la venda l’iPad es troba a EEUU i et pot comprar un iPad i un per a ell (només quedaven els 64Gb… que hi farem :-D). Amb aquestes perspectives fins hi tot el vas a buscar a l’earoport i l’acompanyes a casa. Així doncs … ja tinc l’iPad!!!!
IMG_0438

No us relataré les primeres impressions (simplement és una Passada!!!) sinó que intentaré explicar-vos alguns aspectes d’aquest iParato que us poden ser utils quan passeu per el trangol de fer entrar un iPad a les vostres vides.
IMG_0437
1. L’iPad vé amb la bateria carregada al 99% però demana connectar amb l’iTunes per poder arrencar.
Un cop sigueu a iTunes us demanará registrar l’iPad (cosa que pot ser útil en cas de robatori o perdua (toquem fusta i tinguem “happy thougths”). Si teniu un iPHone oun iPodTouch us dira si voleu fer una restauració desdel backup de l’iPhone… dieu que si i BAM!!

2. l’iPad es configura amb les dades i Aplicacions del teu iPhone (no cal comprar de nou )
Cosa que és una gran noticia.
IMG_0440
El primer susto vé quan arrenques l’iPad en mode normal.
3. El fons de pantalla per defecte és un cel nocturn amb uns cometes que semblen rallades al vidre.
Quin canguel.lo… canvieu el fondo per unes noies jugant a volei platja o un altre motiu floral i no passa res.
4. Parametritzación a l’iTunes.
Si teniu Aperture s’integra de conya (suposo que iPhoto també), les fotografies s’escalen per veure’s bé en el iPad i les presentacions amb musiqueta et deixen badant indefinidament.
iTunes ara et permet recomprimir la musica a 128kbps per fer que les cançons no ocupin tant espai en disc en l’iPad, si no necessites super alta fidelitat.
Finalment iTunes permet encriptar les dades de l’iPad en el disc. Si algú és un freak de la seguretat i la privacitat… ale, a disfrutar!

5. Encara no hi ha AppStore a Españñña
Podeu comprar i descarregar apps desde l’iTunes del mac, però el Appstore per a iPad no funciona -encara- pera comptes de fora dels EEUU. Al AppStore del iTunes es pot trobar totes les Apps excepte les natives d’Apple (iWork, Elements i iBooks) Haurem d’esperar.
IMG_0446
6. Apps d’iphone a 2X
He jugat a coses com plants versus zombies, Castle frenzie i altres apps, com Nasa i la sensació és bona… tot i que les imatges es veuen una mica pixelades. La jugabilitat millora Moooooolt… això pot er molt adictiu.

7. Gmail Web App… brutal
He estat potinejant amb gmail (no faig servir el mail natiu, pa na).. i la web app de Gmail és fantastica. El Safari va rapidissim (com en un macbook) i l’experiencia és realment bona.

8. El teclat és usable
Tant en mode vertical com horitzontal, es pot fer servir… la precisió dels taps és molt més acurada que en l’iphone i el tamany gran fa que gairebé no fallis teclejant. amb tot, he de passar a comprar el teclat bluetooth ;-)

9. Lectura de Comics
Hi ha dues Apps gratiutes de lectura de comics (que de fet son stores de venda de continguts amb alguns continguts gratuits). Hei… l’iPad sols per llegir comics… ja val la pena mosseguis. i No cal dir més.
IMG_0445
10. Altres apps
De moment he provat coses com el “virtuoso piano” i Apps de dibuix… i noi… qui digui que això és un iPod touch gran… li direm que “El tamany si que importa!!!!”

Seguirem informant.
Ludo proud iPad owner