Una de les gracies de ser Macaire és que ens podem entretenir moltissim fantasiejant sobre les coses que ens anunciaran o no en el proper “keynote”. Amb microsoft no passa això, més que res perquè pre-anuncien les coses amb molts anys d’antelació. Microsoft sempre ha practicat l’estratègia de “vaporware”, com va fer el 1992 parlant del projecte “Chicago” que després fou Windows 95 (i venia pel 1994) per contenir l’avançada del OS2 de IBM i el mateix MacOS 7 (crec) del moment.

En canvi Apple no ens està dient continuament el futur sinó que ens estimula perquè pensem en què carai ens vindran ara! Passi el que passi en el proper keynote, tots estarem emocionats i despés desencantats “perque n’esperavem més”… s’obre la veda.

Jo us dic el que espero:

1) Aparició de Steve Jobs , potser sense anunciar-ho, Steve tornarà una vegada més a Apple, però malauradament aviat es retirarà definitivament perquè no té salut per la vida d’un CEO. Hi haurà un retorn i passara la torxa potser a finals de 2009 ?

2) Ens explicaran les exelències de Snow Leopard i ens anunciaran que es posa a la venda sobre novembre – com va passar amb leopard fa un any i mig -.

3) iphone revisat, ja toca. millores mínimes (millora camara, proc, bateria, nespresso integrada), lo important és el sdk 3.0 que vindra amb alguna sorpresa.

One more thing…

Vé un dispositiu més gran que un iphone, de cost intermig i que baixarà de preu en poc temps (els primers paguen la novatada, sempre). Sigui el que sigui serà un parato amb iPhone OS 3.0. ja que Apple ha vist que on guanya ara calers és amb l’AppStore. És el model de negoci definitiu, 30% de les vendes del software para a tota una plataforma… jo voldria que fos una plataforma ben ben extesa. Fins hi tot baixant preus.

La predicció d’en Ludo: Apple prepara dues games de productes: la gama pro , que compren el Leopard i tot lo que coneixem com a Macs, on els usuaris som els que som i… que podem creixer ? un 50% més en 3 anys? OK, suficient perquè ens segueixin cuidant. La gama iPhone OS. iPhone i posible tablet amb interficie touch ortientat a apps orientades al nou estil de vida hiper-mega-conectat que portem, però que no sempre necessitem un Mac sencer a sobre. Una plataforma on tot el software es distribueix via AppStore, o Cydia (Amen!).

Que us sembla? facin les seves apostes, que és gratix!!!