Entrada convidada d’en David Prat Jorba

El Nortero

D’aquesta manera es va exposar la molt important preservació dels drets d’autor a Xile i la lluita contra la pirateria a internet. Quina millor manera de conscienciar els infractors que introduint-se en el seu món i fent servir les seves eines?

Fora bromes: Fernando Ubiergo, representat de la SDA (Sociedad de Derecho de Autor, òrgan que pertany a l’Estat Xilè) va presentar una exposició explicant la importància de preservar els drets d’autor i que s’havia fins i tot de sancionar aquells que no els respectessin. Al obrir el programa Powerpoint (que serviria per fer l’exposició) es va obrir una finestra emergent on deia: ”Esta copia de Microsoft Office no es original”. Ràpidament van tancar-ho i no se’n va donar compte ningú… ningú?! No, ningú no!. El Nortero va fer fotos de tot allò.

Ubiergo va dimitir davant de la repercussió i indignació de tothom, és si més no insultant que l’associació que ha de lluitar contra la pirateria tingui copies il·legals de programes, i va penjar unes declaracions a la seva plana web. Allà afirmava que el PC no era seu, sinó que li havia deixat l’associació. Una estona després, es va esborrar aquesta frase del seu manifest i poc després es va esborrar tota la declaració.

Font de la fotografia i l’article: El Nortero