calçots

Malgrat veieu un percentatge en el títol, tranquis, no es parlarà ni de política ni d’eleccions.

🙂

Avui manquen 3 mesos per a que faci 3 anys que va entrar el primer Mac, l’iMac, a casa, i també avui fa 3 anys tenia a les mans el primer producte d’Apple: un iPod nano.

Abans d’aquell moment el món tenia color de Windows.

Per aquest diumenge, amb els amics de tota la vida, feia dies que havíem planificat una calçotada a casa dels pares d’uns, a La Floresta, i fins gairebé al migdia, hem estat tots dubtant de fer-la o no degut a la pluja.

Finalment hem decidit anar, amb el que escric aquest article acompanyat d’unes herbes digestives de la iaia.

La gràcia d’estar amb els amics de tota la vida, d’aquells que coneixes de petit abans fins i tot d’acabar estudis, es que les professions de cadascú han anat per camins divergents i que les converses no giren al voltant de temes tecnològics, excepte molt de passada.

M’ha fet gràcia, però, escoltar-los parlar de Facebook, prou ben informats de la darrera polèmica i fins i tot trobar-me algun “anti-facebook” amb arguments mig reals, mig llegenda urbana.

Un és torner, una és fiscalista, un treballa reparant rellotges, una ha estudiat Belles Arts… del grup d’avui – érem 8 – només 2 ens guanyem les garrofes amb temes directament relacionats amb les tecnologies: en el meu cas, amb tecnologies de la informació, i en el de l’amic Jordi, amb les telecomunicacions.

Amb això vull dir que a la taula, entre costelles de xai, calçots, romesco i vi de bota, la majoria estava formada per usuaris d’informàtica dins la mitjana estàndard del país en el nostre (meu) tram d’edat.

En la calçotada de fa 3 anys, i en les anteriors, cap Mac i segurament cap producte de la casa de la poma, hagués estat tema de conversa.

Avui, a la trobada, 2 eren (som) propietaris d’un Mac, altres 2 són usuaris esporàdics, tots ells (el 100%) els coneixen i els han fet servir alguna vegada i, prèvia rentada de mans amb sabó desprès dels calçots, tots hem tocat l’ocarina amb l’iPhone, que m’ha quedat ben fumat i amb olor a brandi.

Aquest diumenge s’han fet públics els resultats preliminars apuntats per Net Applications respecte a l’ús d’Internet segons accés per sistema operatiu del Gener de 2009, dels que ja vam donar un avanç, i que gairebé arriben al 10% pel que fa al Mac OS X.

Un petit percentatge pel que fa a usuaris, però interessant i clarament superior pel que fa a coneixement dels Macs per part dels usuaris comuns, atès al que s’ha vist i dit avui a taula, si em permeteu l’extrapolació domèstica.

La propera setmana tinc una altra calçotada amb uns altres amics, i, de ben segur, serà molt diferent a la d’avui, riures i calçots a banda.

😉