Des de l’aparició de la nova beta de Safari 4 molts som els usuaris de Mac que l’hem adoptat com a navegador per defecte, principalment per la seva estabilitat i rapidesa, malgrat ser encara una beta.

En general els usuaris de Mac fem servir més d’un navegador. En el meu cas Safari (4 beta) fa de principal i Firefox (3.0.7) com a secundari. (Exactament igual i per motius similars als de l’amic Roger)

El cas és que per a mi, no sé si a vosaltres us passa igual, hi ha algunes coses a les que no m’acabo d’acostumar amb el nou Safari:

  1. El nou menú superior per pestanyes
  2. L’opció de recàrrega de la pàgina (que utilitzo constantment i que ara ja no te icona)
  3. El menú contextual amb el botó dret (que no m’apareix quan faig clic damunt les opcions del menú lateral del tauler de control del WordPress)
  4. “Inquisitor” encara no està adaptat a Safari 4

Algunes d’aquestes opcions que no m’acaben d’agradar es poden canviar via Terminal, però un usuari avançat de Mac ha creat una senzilla aplicació que ho fa, més simple, via menús: mySafari4.

Amb aquesta aplicació, desmarcant les dues primeres opcions (com veieu a la imatge següent) desactivo el menú superior per pestanyes, tornant al format clàssic i torno a tenir la meva barra d’eines (toolbar) de Safari 3 amb el que recupero el botó de recàrrega de pàgina visible i al seu lloc.

mySafari 4 opcions

No ho arregla tot, però al menys els punts 1 i 2 sí.

Espero que us serveixi.