Per un problema cultural.
Per un desajust en el model formatiu on els estudiants se’ls hi ensenya que es preocupin més en obtenir un diploma que en estimular-los a posar en pràctica una idea esbojarrada.
Dell, Apple, Google, Yahoo, Microsoft són projectes empresarials impensables a Europa.
Així ho expressa de manera clara i contundent Hervé Lebret, autor del llibre “Start-up” i empresari mecenes de la tecnologia, a Infonomia.tv.
Imperdible.
Quanta raó que té.
Segons la llegenda quan surt alguna bona idea, a america, els estudiants es monten una empresa i som-hi aviam que surt. Aquí no… potser es comença a invertir aquesta tendència?
Doncs sí. Com a estudiant et puc dir que costa trobar a gent amb ganes de montar algo i tirar-ho endevant …
@Raimon, @Pau: Home, el model americà no deixa de tenir certs problemes i se li critica, i amb raó, una visió “poc humanista” del món, és cert, però a Europa vivim en un model formatiu encotillat i no ens ensenyen que al final a la vida, som “jo S.A.” 😀
@Pau: Per cert, benvingut, i els meus condols per ser alumne d’en Ludo 😉
Complertament d’acord amb el punt de vista… Moltes vegades els meus alumnes quan empregunten sobre que poden fer amb el seu futur … ni sel’s passa per la boina ser emprenedors ells mateixos… és com si el nostre somni sigui per treballar per algu altre.
@afortunadament pel pau les classes ja s’han acabat i en poc temps ja no serà alumne meu 😉
Yo llegué creer en el 22@… si, lo sé… pero es que intento mantener un cierto nivel de inocencia, aunque me lo ponen cada vez más difícil…
@Ludo: Deixaran de ser alumnes per passar a ser becaris 😉 (és broma)
@Jaime: Del 22@ es podria parlar molt i no massa bé precisament, però jo soc com tu, sempre intento mantenir un mínim nivell d’innocència 🙂
No sé fins a quin punt, perquè tampoc hi entenc massa, es podria establir un paral·lelisme amb l’experiència que va tenir lloc a Escòcia a la Franja Central després que les indústries principals d’aquella zona del país entressin en crisi i calgués aportar recursos. L’experiència es va denomenar “Silicon Glenn”, una denominació que prové dels paral·lelismes de la zona amb Silicon Valley. Podeu trobar més informació en:
http://es.wikipedia.org/wiki/Silicon_Glen
@Dolors, molt bona aportació la teva! Aquesta és la idea i iniciatives així n’hi ha arreu del Continent, el problema no són tant les iniciatives com el fet cultural global a Europa. Per cert, just he vist el teu comentari, mentre m’estava prenent a casa d’uns amics un xupito, a què no saps de què? 😀