Hui m’agradaria començar el meu primer post a Mossegalapoma parlant d’Opera, un navegador que porte temps utilitzant i que, malgrat no estar entre els tres més populars actualment a la nostra plataforma, és, segons demostren moltes proves de rendiment, velocitat, etc., un dels més ràpids carregant webs (en competició directa amb Google Chrome).

Molts de vosaltres coneixereu Opera més que res per ser un dels navegadors líders en la navegació dins les diferents plataformes mòbils. Té versions tant per a iOS, com per a Android, Nokia, o fins i tot la Nintendo DS i tret de l’iPhone, on tot siga dit no gaudix de tant èxit per l’existència de l’omnipresent Safari, en totes les altres ocupa un lloc destacat entre les preferències dels usuaris, una vegada més per la seua velocitat i rendiment general.

No obstant això tampoc en Mac OSX acaba d’extendre’s el seu ús malgrat la seua senzillesa d’ús. És un navegador multiplataforma que té una molt bona relació prestacions-consum de recursos, que actualment es troba en la seua versió 10.63 (encara que està disponible per a descarregar la versió 11 en fase Beta). A més compta amb totes les característiques dels navegadors més moderns com és la navegació per pestanyes, vista dels webs per miniatures, funcionament independent de cadascuna de les pestanyes, etc. i suporta tots els estàndards (HTML5 entre ells). Opera té també el motor JavaScript més ràpid que existix i està dissenyat específicament per a obtindre la màxima experiència de navegació amb connexions més lentes. A més és molt personalitzable gràcies a les extensions disponibles, la gran quantitat d’opcions del navegador que l’usuari pot canviar al seu gust i novetats que destaquen per damunt d’altres navegadors com és la possibilitat de definir gestos o moviments amb el ratolí per a fer tasques com per eixemple avançar a la pàgina següent o tornar una pàgina enrere. Per últim dir que tot i que el català no és una de les llengües que tinga instal·lades per defecte quan l’arranques per primera vegada, és molt senzill ficar la nostra llengua com a llengua per defecte instal·lant només un paquet d’idioma que es pot trobar fàcilment a internet.

Tampoc és la meua intenció ací la de publicitar totes les bondats d’aquest navegador, que sense dubte en són moltes, sinó només donar a conèixer un gran navegador que a sovint queda fora de les reviews dels tres més populars en Mac (Safari, Firefox i Chrome). El que està clar és que es un bon navegador amb molta qualitat que, ja siga com a navegador principal o secundari, pot satisfer les necessitats de moltes de nosaltres que diàriament fem servir Mac OSX. El podeu descarregar des del seu web.

Font: Opera.com