iLife 09

Sembla que hi ha una polèmica generada al voltant dels manuals i/o tutorials del nou iLife’09.

Fins la darrera versió, Apple havia creat unes completes guies, de nom “Getting Started“, en pdf que et podies descarregar (molt útil doncs permetia cercar quirúrgicament el més petit detall des de Spotlight).

Ara aquestes guies en pdf han desaparegut dels productes integrats dins la suite iLife’09 a excepció feta de Garageband.

Com a alternativa Apple ha publicat vídeo tutorials a la seva web (es llencen des del menú “ajuda” de cada element) per a saber fer anar les funcions més bàsiques de cada producte.

Però ni el vídeo es pot descarregar (veieu-ne un truc al final de l’article) ni, aquest format, permet la recerca acurada d’una frase o paraula via Spotlight.

Rob Griffiths de Macworld ho denuncia i s’atreveix a apuntar que la possible causa és la intenció d’Apple de cobrar, uns 40$, per l’únic llibre oficial que s’editarà sobre iLife’09 i que la casa de la poma ha encarregat a Peachpit Press.

No tenim doncs paper pdf’s, però podem fer servir encara altre material en forma de screencast.

Per exemple, el creat pel meu ídol i mestre Don McAllister, de ScreenCastONLINE, en versió gratuïta disponible a iTunes.

Per a aquells de vosaltres que l’anglès us sigui una barrera també teniu a l’abast els magnífics reviews, en forma de screencasts, d’en Rubén, Tazzito, també de franc a iTunes.

TRUC: (via MacWorld) Els vídeos de la web d’Apple també us els podeu descarregar. S’ha de fer però un a un i manualment. Premeu “pausa” quan comenceu el seu visionat i deixeu que es carregui tot. Un cop carregat feu Ctrl+clic i deseu-lo com una pel·lícula de QuickTime.