download

Si sou nous en MAC i veniu del windows els clàssics llocs de recerca de programes i aplicacions que fèieu servir per aquesta plataforma ja no us serviran.

Per a MAC n’hi ha uns quants sites totalment específics i dedicats a la nostra plataforma, que, a més, aporten alguns avantatges remarcables, començant pel propi site d’Apple.

Us comento els que faig servir jo de manera més habitual.

macupdate

MACUPDATE és, possiblement, el meu lloc de referència per aplicacions en MAC OS X. Teniu de tot i ho teniu sempre ben actualitzat. És un bon lloc per cercar aplicacions que heu sentit parlar i, en lloc de fer la recerca pel google, fer-ho des d’aquí.

Jo us recomanaria, però, que un cop localitzada l’aplicació, sempre visiteu la pàgina o site de l’autor o fabricant per conèixer les darreres novetats, les possibles betes (a voltes, productes de pagament disposen de betes gratuïtes) i les instruccions detallades d’Instal·lació.

i use this

Un altre indret que jo faig servir molt, no tant per cercar noves aplicacions, si no per que disposa d’un servei automàtic que m’avisa de les novetats de les meves aplicacions és “iusethis“.

Aquesta possibilitat d’avís em resulta molt pràctica i funciona molt bé dedicant-li un mínim d’esforç en mantenir-lo actualitzat.

Funciona marcant les aplicacions que fas servir en el teu MAC i “iusethis” t’avisa quan hi ha una nova actualització (ho fa de manera senzilla per mitjà d’un RSS vinculat al teu compte).

Normalment la majoria d’aplicacions per MAC disposen d’una funció que fa recerca automàtica d’actualitzacions, però, amb “iusethis” rebrem la informació “immediata” encara que no tinguem arrancada l’aplicació, o sigui aquesta una de les que no fem servir habitualment.

Si us agrada la idea, no us “pegueu” la currada de “buscar una a una” totes les aplicacions (jo ho vaig fer perquè soc un troç de tomàquet), existeix una petita aplicació que fa una recerca de les vostres aplicacions i us les presenta dins el vostre compte de iusethis permetent-vos marcar i desmarcar. Aquesta petita utilitat es diu “imakeprofile“.

Si teniu curiositat per veure les aplicacions que faig servir jo aquí.

Hi ha altres llocs a la xarxa, però pràcticament amb aquestes tres jo ja tiro milles.