oficines microsoft madrid

oficines microsoft madrid

Fa temps que Microsoft viu una transformació interna, com moltes altres empreses tradicionals de programari llicenciat, abocades a subministrar les seves solucions com a servei i no tant com a producte.

Per a nosaltres, els usuaris i clients, aquest canvi implica que ja no pagarem un sol cop per obtenir una llicència d’ús per una determinada aplicació, si no que farem pagaments recurrents per obtenir una subscripció a un servei.

El Cloud Computing fa que les companyies tecnològiques ofereixin les seves solucions de Programari, Plataforma o Infraestructura com a servei. És el conegut SaaS, PaaS o IaaS.

Office, el paquet ofimàtic de l’empresa de Redmond, que inclou també correu i altres eines col·laboratives, fa temps que s’ofereix en modalitat SaaS (Software as a Service) per a escriptori: és l’Office365.

Per altra banda Windows Azure, nascut originàriament com a PaaS (Plataforma com a Servei) ja és una realitat IaaS (infraestructura com a Servei) amb tots els components clàssics d’aquests tipus de solucions: computació, elements de xarxa, emmagatzematge, bases de dades, etc.

Aquesta setmana Microsoft ha presentat “Office per iPad”. Per tot plegat és un bon moment per a fer un recull de quines aplicacions més usades, creades directament per Microsoft, tenim disponibles als nostres dispositius iOS.

Office per iPad

Aplicacions de Microsoft per iPad

La novetat de la setmana i disponible de forma fragmentada per a cada solució individual: Word, Excel i Powerpoint (enllaços a l’App Store)

Tot i que trobareu aquestes aplicacions gratuïtes a l’App Store, el cert és que només podreu visualitzar el contingut (o, en el cas de powerpoint, visualitzar i realitzar la presentació); no pas editar.

Per a editar des de l’iPad qualsevol document a les tres solucions anteriors us caldrà una subscripció a Office365, ja sigui una subscripció domèstica (home), a 10 € al mes o 99€ l’any o la corporativa (business), amb preus segons diferents plans.

Per iPad teniu també altres aplicacions natives de Microsoft com ara OneNote, per accedir a les notes compartides, OneDrive, l’emmagatzemament en el núvol i Remote Desktop, l’aplicació client per accedir a un escriptori remot de Windows.

Office per iPhone

Aplicacions de Microsoft per iPhone

A diferència de l’iPad, no hi ha aplicacions individuals Word, Excel o Powerpoint.

Ja fa un temps, però, teniu l’App Microsoft Office Mobile que les aglutina totes. Fa pocs dies que Microsoft va decidir que ja podies no només visualitzar documents d’Office si no també editar-los a l’iPhone. Només et cal un compte gratuït a Microsoft.

Està clar que editar un document de text o un full de càlcul a l’iPhone no és, de llarg, la millor solució, per això possiblement Microsoft s’ha animat a obrir-ne l’edició, sabent que a l’usuari final li caldrà altre dispositiu, amb actual pagament per subscripció, per a fer-ho possible. Tot apunta que, malgrat tot, la raó principal de la seva gratuïtat sigui per atreure a més usuaris al seu servei d’emmagatzematge en el núvol “OneDrive” (antic SkyDrive)

Windows Azure Active Directory

My Apps - Windows Azure Active Directory

My Apps – Windows Azure Active Directory” s’emmarca més com una App d’àmbit corporatiu. Per aquelles empreses que disposen d’Active Directory de Microsoft en el núvol (Windows Azure) aquesta solució proporciona “Single Sign-On” a les aplicacions corporatives registrades, com ara Skype, Dropbox, Twitter, Facebook o Salesforce entre d’altres.

Per a aquells de vosaltres que no estigueu familiaritzats amb la terminologia dels serveis corporatius aclarir que “Active Directory” és un servei de Microsoft que gestiona identitats, permisos i accés dels usuaris als recursos corporatius i que “Single Sign-On” o Autenticació Única, és un mètode genèric que permet a l’usuari identificar-se un sol cop i a partir d’aquí accedir a tot un conjunt d’aplicacions individuals sense haver d’identificar-se de nou.

My Apps – Windows Azure Active Directory” està disponible per iPhone i iPad.