Vist a Microsiervos Foto

Vist a Microsiervos Foto

Amb la 5D Mark II, Canon va obrir la caixa dels trons. Una Reflex Digital que permet la gravació de video en Full HD 1080p. Inicialment a la 5D Mark II li mancaven controls manuals, però al cap d’uns mesos un upgrade de firmware li va incorporar. Pocs mesos despres Nikon va llançar la D90: una reflex digital de tipus ASPC (o sia, les reflex digitals de gama mitja-baixa que apliquen un factor de conversió als objectius. si, home allò del 1.6x / 1.5x)  que també feia video HD. Aquesta vegada en una gama més “economica” i amb la importantissima mancança de l’¡entrada de jack d’audio per posar-hi microfons molons. Abans de l’estiu Canon va respondre amb la 500D, amb característiques semblants a la D90 .

A partir d’aquest moment els usuaris de reflex digitals poden gravar video d’alta qualitat posant els meravellosos objectius intercanviables de les seves reflex. O sia podem fer videos amb uns zooms tremendos, macro, profunditats de camp del gruix del paper de fumar, lensbabies i altres mogudes. De fet l’altre dia a TV3 vaig veure com el darrer video clip del Peret s’estava gravant amb una 5D Mark II. Toma!

Problema: les reflex amb video “economiques” son les ASPC que no disposen de jack d’audio i per tant “sols” serveix per gravar videos de calçotades. O sia que no se li pot donar un us prosumer (o sia, de creador de continguts de pa sucat amb oli però amb aspiracions i ganes com els frikis de mossegalapoma :D).La 5D Mark II, no sols és cara sinó que vol vidre molt bò i car. Les ASPC admeten el vidre de les Full Frame, però també admeten lents fetes expressament per a frames reduits com el de la 500D i la D90. Com per exemple la gama dels canon EF-S, o els Tamron i Nikon (Sony, pentax, olympus i Panasonic) tambñe té una gama equivalent. Molt més econòmica i de molt bona qualitat. Com el Tamron 17.50 XP f2.8 que em van reglar pel meu sant: costa 400€ aprox i l’equivalent per a full frame costa més de 900€.

Tot hi que em va temptar la 500D per preu i prestacions. La manca del jack i algunes altres coses. No em va justificar fer l’upgrade desde la 400D.

Però ara Canon, ens fa una mala passada. La 7D. És una camara construida a partir de la Canon 50D: en una gama més seriosa que la gama de les 400-500D, feta amb cos d’aleació de magnesi (no plàstic xungo), millor autofocus, amb més frames per second (fotos seguidesen mode disparo continuo). Que jo ja havia trastejat en una botiga de japo i m’havia encantat. Però la 50D no fa video.La 7D si.

En poques paraules: què porta la 7D que em crida la atenció?: video 1080p gravat a diverses veocitats. Incloent els 30fps i els 24 fps. Jack d’entrada d’audio extern. Resolució a 18 megapixels (però captura també raw a 10 i 6 megapixels, per si creieu com jo que 18 per segons que és massa). Iso de 3200 USABLE. Fins a ISO 12000 expandida per a emergències. Autofocus de una pila de punts (sembla que copiant el sistema de la D300 de Nikon, pel que he llegit) i un visor 100% amb 1.0 x. d’augment. No l’he vist però si és igual o millor que el de la 50D, ja val la pena!.

La broma costa 1600€ o 1700$ o sia que la millor opció és comprar en dollars o buscar-la per Hong-Kong. Fins hi tot pot ser una excusa per a un viatge.

Ara sols queden dues coses: (1)aconseguir els calers i (2) convencer la meva dona :-/