keynote_16_10_2014

Apple ha enviat les invitacions oficials per a una nova presentació, el 16 d’octubre, on, suposadament, anunciaran els nous iPads, s’iniciarà la descàrrega massiva de Yosemite, actualització de hardware als Macs i, menys problable, podria existir una actualització de l’Apple TV.

Pel que fa als nous iPads, se n’espera una versió més plana que l’actual del iPad Air, amb processador A8 i co-processador M8 i amb Touch ID, és a dir, la possibilitat de desbloqueig amb l’empremta dactilar al botó “home”. Si tirem de l’històric d’altres presentacions, estem en les típiques dates per aquest anunci.

Per altra banda Yosemite, la nova actualització del sistema operatiu dels Macs, ja està en Golden Master, la versió final per a desenvolupadors i provadors prèvia a la seva sortida definitiva, i seria d’esperar l’anunci oficial per a la descàrrega global. L’actualització de Yosemite serà gratuïta pels usuaris que ja tenen una versió prèvia oficial.

De la mà de Yosemite no seria estrany l’actualització de models d’iMac i Mac Mini, que també els hi tocaria una renovació per temes de dates.

El clàssic rumor (no confirmat i que mai es torna realitat) és l’actualització de l’Apple TV obert a la instal·lació d’aplicacions de tercers.

Finalment podrien arribar també actualitzacions relacionades amb l’iTunes (amb el nou iTunes 12), amb la suite ofimàtica dels Macs iWork, i amb altres peces de programari d’Apple.

Seguirem la Keynote el dijous 16 d’octubre a les 19h (hora catalana), mitja hora abans a Twitter sota la clàssica etiqueta #KeyCat