macbook_2015_daurat

Més enllà de l’Apple Watch Apple va presentar ahir un nou model de Notebook que actualitza la línia de MacBooks amb un nou model enfocat a l’alta portabilitat i a la connexió sense fils.

Un nou MacBook en els tres colors (plata. or i gris espacial), típics de l’iPhone, amb només 900 grams i una pantalla de 12 polzades (2.304 x 1.440 a 226 píxels per polzada).

Sorprèn l’absència de connectors laterals. Només 2, un USB-c en un costat (permet la càrrega del MacBook, la sortida de vídeo i àudio, l’expansió USB, etc) i una sortida òptica d’àudio a l’altra (compatible amb el comandament d’auriculars i micro de l’iPhone).

El nou MacBook permet connectar un monitor exterior a una resolució màxima de 3.840 x 2.160 píxels.

Redisseny

macbook_2015_interior

Tal i com vam presentar en els vídeos que acompanyaven la presentació, el nou MacBook, partint de l’experiència de l’Air, ha estat totalment redissenyat, minimitzant l’espai ocupat per la placa base, sense ventiladors, amb la major part de l’espai interior destinat a les bateries creades amb cel·les esglaonades.

El teclat i el TrackPad també han estat redissenyats:

El teclat abandona el clàssic disseny de tisora amb un nou creat per Apple i anomenat “papallona” permetent un tacte més natural i precís; ho notareu en unes tecles més fines, més amples i amb una corba més natural que permet una pressió precisa fins i tot prement el lateral d’una tecla.

El TrackPad d’Apple, que ja disposa de molts admiradors, ara es fa més sensible i permet notar la intensitat amb la que fas pressió i programar-ne el comportament en relació no només a l’indret on es pressiona, sinó amb la intensitat de la pressió.

Apple ha batejat aquest nou TrackPad com “Fource Touch” en relació al control de la intensitat i el sistema que permet la detecció en qualsevol part de la superfície es denomina “TapTic Engine”, segons Apple tindràs la sensació en el TrackPad que toques exactament en la corresponent posició de la pantalla.

No per a tothom

Si ets usuari de portàtil PC tradicional, que sempre has comptat el número de ports USB i HDMI per decidir una compra, et quedaràs sobtat amb el nou MacBook que només té un i a sobre li has de connectar l’alimentació. Per això ahir, mentre seguíem amb molts de vosaltres la keynote a twitter, un usuari va comentar “És un MacBook pels usuaris de l’ecosistema d’Apple“, i atenent a la connectivitat sense fils, s’entén que sigui així.

Enviar só i imatge a altres dispositius està pensat per fer-se via AirPlay i el só d’àudio clàssic, malgrat tenir el connector de sortida, reforça la idea de fer servir sistemes bluetooth.

L’adaptador multi-port oficial d’Apple USB-c AV Digital, és a dir, el que permet obtenir sortida USB-c, HDMI i USB estàndard costa 89 € !!.

usb-c_av

Tampoc és per a tothom si ets usuari de MacBook Pro i tires de processador per fer edicions de vídeo amb Final Cut o similars (el processador és un Intel Core M, més proper a tauletes que a portàtils d’alt rendiment) o et cal molt espai en disc (estàs limitat a 512 GB de SSD).

I finalment no és per a tothom pel preu. El nou MacBook surt amb dues configuracions, la més bàsica amb 256 GB de SSD i processador a 1,1 GHz per 1.449 €; la superior amb 512 GB de SSD i processador a 1,2 GHz per 1.799 € (totes dues configuracions comparteixen 8 GB de RAM i mateixa gràfica Intel HD Graphics 5300)

El disc SSD, igual que el processador i la resta de components, estan integrat a la placa base, oblideu canvis manuals posteriors.

Com sempre passa amb els productes d’Apple, la opinió vàlida és la que et fas quan combines tocar un producte per tu mateix amb les teves necessitats dividit pel teu poder adquisitiu. Si més no, esperarem a poder tocar-lo en una Apple Store.