ipad mini

En Ludo ja ho deia ahir, en la seva anàlisi d’urgència, que, en certa manera, Apple ha estat forçada a presentar una tauleta de mida petita per competir en el sector de les 7-8 polzades.

M’heu escoltat al podcast, inclús em vaig jugar -sabent que perdria- portar una safata de croissanets de la fleca del barri a la tertúlia del Generació Digital, que Apple no trauria una “xustaca” (denominació de les tauletes que volten les 8 polzades). He perdut l’aposta.

Un punt que vull destacar, i que demostra fins quin punt Apple ha estat forçada per la situació del mercat, és que durant la Keynote van fer una comparativa entre el nou iPad mini i el Nexus 7. Comparatives d’aquest estil, tan explícites, no són normals durant les keynote d’Apple. Aquesta reacció “nerviosa” crec, és una apreciació personal, no els ajuda gens.

Pel que fa a la tauleta, anem per les característiques que criden més l’atenció:

Tot i que la pantalla és de 7,9 polzades, Apple ha repensat bé les mides de l’iPad mini per intentar garantir el màxim de superfície i per conservar la relació de pixels 1024×768 a 163 pixels per polzada, en front de l’iPad 2, amb la mateixa mida però a 132 ppi.

Tot això en un iPad que pesa 300 grams i que, els que l’han tingut a les mans i el comparen amb el germà gran, afirmen que la lleugeresa és sorprenent.

Mireu el gruix de la bateria (en la foto en posició vertical) que manté una durada estàndard de 10 hores:

ipad mini

A la imatge anterior també haureu observat el xip, un Dual-core A5, el mateix que l’iPad 2, amb una diferència, en l’iPad mini Apple permet el funcionament de Siri i no ho permet en l’iPad 2. Curiós.

Altres característiques de l’iPad mini són la connexió LTE (4g en els països on aquesta tecnologia de comunicacions mòbils està disponible) i les càmeres frontal i la del darrera, que no són com les de l’iPad 2 si no com les de l’iPad 3 retina display.

Si voleu aprofundir més en la comparativa entre els models disponibles, aconsellem visitar aquesta pàgina d’Apple.

ipad mini

El preu de l’iPad mini bàsic (16GB WiFi) és de 329€. Tal i com afirmava ahir el Ludo en el seu article, el situa en la gama alta. Sincerament pensava que l’iPad mini sortiria a un preu màxim de 299, però Apple encara es pensa que qui compra un iPad, no només compra un aparell, si no un ecosistema d’aplicacions i una experiència d’usuari prou testada, que, més enllà del hardware, situa el seu producte en l’aspecte “alt” de la gama. Veurem si no s’equivoquen en aquest segment de mercat.

Tot i que Apple no ofereix descomptes oficials per educació en els iPad (com sí fa en els ordinadors) estic segur que de forma personalitzada, i per volum, farà algun tipus d’oferta a educació (escoles i universitats) i empreses, els dos sector estratègics on Apple hauria de consolidar productes com l’iPad mini.

Els models WiFi de l’iPad mini es podran reservar a partir de divendres 26 d’octubre i no estaran a botiga fins el dia 2 de novembre. Pels models amb Wifi-3g/4g no sortiran a la venda fins finals de novembre. Tota aquesta demora confirma el que ja venim observant amb l’iPhone 5, que Apple té seriosos problemes de subministrament.