AppleTV

AppleTV

Aquesta setmana a la web d’Apple han fet canvis donant rellevància a l’apartat de l’Apple TV, que ara passa a tenir secció directa des de la URL principal i apartat de preguntes i respostes propi als fòrums de la comunitat, entre d’altres punts a destacar.

Els canvis esmentats no han passat desapercebuts per les principals webs de rumors, com ara 9to5mac, que se n’han fet ressò i que apunten que la nova actualització portarà un Apple TV capaç d’instal·lar aplicacions, com ara jocs, i fins i tot amb la possibilitat que integri un router Wi-Fi, similar a l’AirPort Express.

Tot i que l’Apple TV, un bon perifèric principalment per a aquells usuaris que ja gaudeixen de l’ecosistema Apple, és un gran desconegut per la majoria; és un producte nascut a inicis del 2007 (recordeu aquella caixa de color gris metal·litzat amb un disc dur intern?), i ha anat evolucionant al llarg dels anys amb 2 versions més: l’Apple TV 2 (setembre 2010) i l’Apple TV 3 (març 2012 i una petita revisió al gener de 2013); l’actual caixa negra.

En aquest calendari està clar que enguany toca renovació, més si fem cas de les paraules del Director General d’Apple, Tim Cook, que a la darrera “Keynote” va assegurar que el 2014 seria un any amb grans novetats i nous productes.

La versió 1 i 2 de l’Apple TV han gaudit de la possibilitat de jailbreak, obrint la caixa negra i tancada d’Apple a un nou món de possibilitats, per exemple, a la instal·lació del popular media center multi-plataforma XBMC.

Malauradament l’Apple TV de 3ª generació no ho permet. Tot i així, pels usuaris que també disposin d’iPhone o iPad, amb l’App Infuse 2 (versió PRO de pagament) és molt fàcil accedir via protocol AFP a la xarxa, reproduir qualsevol tipus de vídeo via AirPlay Mirroring a l’Apple TV.