black boxAmb intenció de crear debat us porto el següent comentari.

Llegeixo en el bloc de l’Antonio Ortiz la presentació del nou Roku Netflix Player, un reproductor caixa negra que et permet llogar pelis per streaming directament a la teva TV, amb una qualitat inferior al DVD i amb, de moment, un nombre força limitat pel que fa al contingut. Naturalment només pots llogar pelis a Netflix (and no more).

roku netflix player

Us sona? A mi sí, aquesta notícia te un “flaire” Apple TV, ONO cable TV, Imagenio, Canal Digital…

Ens pretenen vendre uns vídeoclubs on-line quan els vídeoclubs estan morts i enterrats.

A excepció del YouTube i dels Podcast d’àudio i vídeo de l’Apple TV, tots aquests aparells, Apple TV inclòs, són caixes negres. No drivers de vídeo, no formats no suportats, no bittorrent. Sí molta “propietat”, sí DRM, sí control i monopoli.

A ningú se li acut un format tipus “Erase for free watch OR pay for remains“?

És a dir: “sigues lliure de veure allò que et roti amb la condició que no pots quedar-t’ho per sempre en el disc dur, i si realment et mola, paga per tenir una versió completa i d’alta qualitat que te la pots quedar per vida?”

Doncs no, continuen construint caixes negres i els usuaris continuem connectant Mac Mini’s, MacBooks o altres estris similars a les nostres TV’s perquè hem decidit que ens agraden més les “White Boxes” que les “Black ones”.

Allà ells. La tradició ens diu que dins les caixes negres només hi ha cadàvers.

FONT: notícia base i imatge de Roku netflix player a Error500.net