Guanyadors dels Premis Blocs Catalunya 2010

Ahir al vespre part de l’equip de mossegalapoma ens vam desplaçar a Mataró per assistir a l’acte d’entrega de la 3ª edició dels Premis Blocs Catalunya 2010 organitzat per STIC.cat.

En primer lloc volem felicitar a tots els participants, finalistes i als guanyadors de totes les categories, així com els del premi especial a les 3 iniciatives vinculades a Twitter, i també als organitzadors.

Com sabeu mossegalapoma ha estat finalista en la categoria de Format Audiovisual on el guanyador va ser el bloc de temàtica fotogràfica d’en Pere Soler, “El racó dels meus somnis“. A ell una enhorabona especial!

A tots els #mossegui que durant la tarda i vespre d’ahir ens vau donar el vostre suport i estimació; a tots els que ens heu votat per poder ser un dels finalistes entre els més de 600 blocs presentats; a tots els que dia a dia seguiu connectats a mossegalapoma: moltes gràcies de tot cor.

És cert que els Premis no han estat absents de polèmica.

Primer durant el període de votacions, doncs el mètode emprat per votar permetia la picaresca, cosa evident en algunes categories.

Segon, ahir mateix al saber-se el guanyadors. Seguint el hashtag #premisblocs a Twitter (per cert, trending tòpic), molts usuaris es queixaven de la injustícia que suposava la competència entre espais d’àmbit coorporatiu o amb finançament públic convivint en una mateixa categoria amb petites i modestes iniciatives particulars. No és el mateix que fer un bloc estigui “inclòs a la nòmina” i hostejat al 3cat24, o que de la nòmina t’hagis de pagar fins i tot el hosting, per posar un exemple.

Moltes crítiques fetes són raonables i espero que l’organització les pugui anar resolent de cara a properes edicions. El que també crec, però, és que es trobi mai una fórmula que satisfaci a tothom.

Mereix reconeixement, al contrari del que passa a altres contrades, el suport Institucional a aquestes iniciatives representat, en aquest cas, pel President del Parlament Ernest Benach @ebenach.

Qui el coneixem i seguim a Twitter, qui l’hem vist estirar la web 2.0 per a que entri al Parlament i als parlamentaris (molts sords i cecs digitalment parlant), sabem que la seva preocupació i ocupació per la transformació de la societat per part de les TIC no és ni postissa ni oportunista; és genuïna. Entre molts dels twits que vàrem rebre ahir, un era d’ell animant-nos a seguir endavant, segur que altres finalistes van rebre twits seus similars.

Festa dels Premis Blocs Catalunya 2010

La vetllada, la vam compartir en Rai i un servidor amb en Miquel Labòria i la seva esposa, la Nuni, conductora de l’excel·lent i finalista bloc Cuinetes, i amb la que va ser un plaer poder conèixer-la en persona i parlar una bona estona.

Vaig tenir la sort de coincidir amb un grupet de Fibers, entre els quals estava el doblador al català del jove Harry Potter 😀 , trobar-me amb la colla gironina d’amics com en Toni Sellas i en Losimo i, amb gran timidesa per part meva, donar-me a conèixer i saludar a una persona a la que admiro molt, la Muriel Casals, Presidenta d’Òmnium Cultural, envoltada de l’Oleguer Serra i altres persones de l’equip i als quals els vam convidar a que es passessin un dia pel podcast.

La nit va acabar amb música en directe, bon cava i menjar ofert per una pastisseria mataronina de prestigi, que per la qualitat de l’aperitiu, encara el manté 😀