neooffice.png

Avançant-me al que serà part del contingut del Podcast #3 de Mossega la Poma, vull parlar-vos d’una de les possibilitats de tenir l’Office gratuït, de programari lliure i en català en els nostres MAC’s.

Aquesta opció, i no la única, és el NeoOffice. És una compilació (altrament dita “port”) del conegut programari lliure “OpenOffice” feta especialment per a MAC’s PPC o INTEL.

NeoOffice incorpora un processador de texts, un full de càlcul, un gestor de bbdd, una eina per a fer presentacions i un programari bàsic de dibuix en correspondència i, en gran part compatible,  amb la darrera versió de MS-OFFICE 2007.

EDITO: Actualitzo a 27.08.2007 doncs ha sortir la nova versió 2.2.1

La versió actual de NeoOffice és la 2.2.1.

L’ordre que he fet servir és descarregar la versió esmentada anteriorment i després descarregar el paquet de idioma català. Instal·lant-ho per aquest ordre.

Per tant us fico aquí els enllaços:

Per a disposar de diccionari en català cal fer-ho un cop arrancada l’aplicació. Aneu a menú fitxers, opció auxiliars, opció instal·la diccionaris nous i seguiu les indicacions que trobareu aquí, en aquest recull d’imatges den Toniher”.

La prova que funciona el diccionari en català és que aquesta entrada ha estat corregida prèviament amb aquest, i per tant, a partir d’ara ja no hauríeu de trobar tantes faltes d’ortografia (les meves habituals) 😉

A diferència de l’OpenOffice que obliga a la instal·lació de les X11, el NeoOffice té una instal·lació força més simple. Tot i que ja s’ha anunciat per part d’Open Office la versió nativa “Aqua Port” per a MACS sense necessitat de X11 (si algú l’ha provada ja direu que tal funciona).

Jo encara no he provat totes les opcions, només una mica el processador de textes i el de powerpoint presentació i funciona molt bé. Acostumat al MS-OFFICE per a la feina l’adaptació al NeoOffice és qüestió de poca estona.

No valen excuses, doncs, per a la majoria de “switchers”. Animeu-vos a provar-lo. És programari lliure, en català, gratuït i no cal fer el “piratilla”… que més voleu?