Es dissabte pel mati i em sento malvado. Així doncs no parlaré sobre Apple, almenys no directament. Des del dia que es va presentar l’iPhone, les tecnologies touch i multitouch son la nineta dels ulls de tots els Geeks i estan a la llista de coses que volen comprar així que estiguin disponibles a preus raonables. Ja sabem com funciona la corba d’adopció de les noves tecnologies que fa que els primers en accedir-hi (early adpoters) paguin el gust i les ganes:

Però potser el comandament de la Wii és la clau de volta necessària perquè les interfícies multitouch no siguin tan cares i es posin ràpidament a disposició del gran public, com ho va fer el mateix mouse en el seu dia. (Après gracies a la veu de T.)

El comandament de la Wi, que adquirit per separat costa uns 50€ aproximadamen, a més del sensor de moviment té a la seva part frontal una càmara digital que sols veu l’espectre infraroig. Aquesta càmara es fa servir per localitzar els dos llums led de la barra de posició que cal posar al damunt de la TV.

E l recercaire en interfícies persona-màquina de l’institut Carnegie Mellon (gent amb pocs recursos) Johnny Chung Lee ha desenvolupat una sèrie d’utilitats addicionals al comandament de la Wii, simplement utilitzant-lo al revés: deixant el comandament wuiet i fent servir la càmera i connectant-lo a un PC a través de Bluetooth (integrat en el comandament).

Entre les coses que aconsegueix el Jonny és disposar d’una pissarra multitouch de baix cost, o fins hi tot convertir un laptop en un dispositiu multitouch. Alguns pensareu en coses com el surface computing (adquirit per Microsoft) o altres joguines patentades que costen un ull de la cara. En Jonny ens mostra com amb costos molt baixos podem disposar d’aquestes tecnologies en els nostres PC’s… potser hauré de buscar un projectista de fi de carrera que faci una versió per a Mac??

A continuació us passo els vídeos. No us ho perdeu!!!

Ludo el malvado per a Mossegalapoma