Mountain Lion About

Ja hem provat la primera beta del nou sistema operatiu dels Macs, el Mountain Lion, que arribarà per a tothom aquest estiu. En un augment en la freqüència d’actualització de les grans versions del sistema operatiu, que cada cop trobem més properes en el temps.

Us portem algunes imatges i les primeres impressions, ressaltant que és la primera beta i, segur, encara li queda recorregut al gatet.

Instal·lació, barra superior i notificacions

Mountain Lion barra superior

Hem fet la instal·lació de prova en un Macbook Pro i5 amb 8GB de RAM i en un disc dur extern connectat per USB en una partició totalment neta. En destaquem la velocitat aparent del sistema tot i estar en un disc extern.

Hem tingut alguns problemes amb els drivers de pantalla i el bluetooth (per enllaçar ratolí i teclat) i ha calgut re-iniciar per a que tot funcionés correctament.

Tot arrancat ens crida l’atenció la barra superior. Al costat del tradicional símbol final de l’Spotlight n’apareix un de nou: un cercle amb un punt dins, que dóna accés al “Centre de Notificacions“, una nova funcionalitat de Mountain Lion heretada de l’iOS, i que també incorpora un punt de personalització a les preferències del sistema.

Preferències del Centre de Notificacions

El sistema està en català, però com veieu a la imatge anterior encara resten parts per traduir.

Incrementant la dependència de l’App Store

Confirmant i augmentant la tendència ja observada a Lion i comentada en aquesta entrada: progressiva iOS-ificació del Mac OS X, es nota una major dependència de la Mac App Store. I no només pel que fa a aplicacions de tercers, si no també a les pròpies del sistema, fins i tot a les actualitzacions.

Sorprèn que la clàssica opció del menú de la poma d’actualització de programari no llenci aquesta opció com estàvem acostumats, si no que llença la Mac App Store. És un avís per navegats o un error?

Preferències Comprovació de Programari

Novetats a Safari

En destaco una que, els que utilitzem Chrome, no entenem com Apple no ho havia aplicat abans: la cerca integrada a la barra d’adreces:

Cerca integrada a la barra d'adreces

Preferències del Sistema

Preferències Sistema

Poc a comentar fora de la nova opció per a gestionar les notificacions (el flash player l’he hagut d’instal·lar jo per una prova)

Finder

Finder al Mountain Lion

No patiu! Tan assemblar-se a l’iPad que un podia pensar que ja no tindríem Finder. Tranquils, encara existeix. Fa molt goig veure’l en català oi?

I fins a 100 novetats més

  • Twitter integrat en molts programes com Quick Look, Safari, iPhoto…
  • Compartir via la nova aplicació de Messatges (que ja podeu provar en Beta)
  • El Game Center d’iOS també està a Mac
  • Curiosament Apple canvia el nom de les aplicacions com Agenda (i la d’iChat o iCal) per la seva corresponent a iOS: Contactes
  • Les aplicacions d’iWork permetran desar en local o a iCloud

5 o 6 mesos resten per a que Mountain Lion surti a la llum en la seva versió final. Seguirem fent proves i us les anirem apropant.