Mountain Lion Sandboxing

La nova versió 10.8 del sistema operatiu dels Macs estarà disponible al Juliol per 15,99€.

Anunciada oficialment per Apple el 16 de Febrer d’enguany, on ja vam fer una revisió de les versions per a desenvolupadors, ahir Apple va entrar en els darrers detalls destacant les novetats.

De totes aquestes, en destaquem el “sandboxing“, o el nou control sobre la seguretat associada a les aplicacions, i, en conseqüència la forma com els usuaris les descarregaran i instal·laran i com es veuen afectats els desenvolupadors que, en gran part, es veuen forçats a registrar-se oficialment.

Apple explica en detall que suposa aquest “Gatekeeper”, però per la majoria d’usuaris el que notarem és que certes aplicacions que fins ara havien funcionat a Lion i versions anteiors, ara no les podem instal·lar, i no per què no funcionin, si no per que no estan degudament registrades.

Convé tenir en compte, com mostra la imatge superior, les preferències del sistema, seguretat i privadesa.

Per defecte està activa l’opció de permetre la instal·lació d’aplicacions que provinguin de la Mac App Store o de programadors certificats. És possible que a la llarga deixar activa aquesta opció augmenti la seguretat del sistema i previngui a l’usuari d’executar aplicacions malicioses, però igual us cal canviar, de forma temporal, a la tercera opció “Qualsevol lloc”, per que algunes de les aplicacions us funcionin.

icloud

Més enllà del Sandboxing, Mac OS X Mountain Lion portarà una més gran integració amb iCloud on veurem la possibilitat de salvar documents en el núvol d’Apple i la possibilitat que empreses terceres també facin servir aquesta funcionalitat.

Des de Safari tindrem iCloud Tabs que permetrà navegar per l’historial comú a Mac, iPhone i iPad.

power nap icon

Dues novetats que, tot i haver provat les betes, desconeixíem del nou lleó: Power Nap permetrà mantenir el Mac actualitzat malgrat estigui en mode adormit i la segona és Dictation: funcionalitat per a dictar text que ja teníem present al nou iPad.

dictation icon

El nou centre de notificacions serà una funcionalitat que molts farem servir sovint. Apple ha estat intentant trobar un compromís enter el servei de rebre avisos i la gestió de la possible excessiva intrusió. El fet que estiguin mig ocultes en un lateral i les invoquem al gust i l’alta possibilitat de parametrització permetrà aquest equilibri.

messages icon

Finalment Messages per Mac portarà iMessages a aquesta plataforma, i ho farà amb total integració amb l’App homònima de l’iPad i l’iPhone, permetent el seguiment d’una mateixa conversa entre dispositius i la possibilitat d’afegir àudio i vídeo.