A mesura que els simptomes d’estrés que he estat patint les darreres setmanas, que es poden comprovar en la meva baixisima productivitat blocaire i comentaire, em retorna l’esprit Malvado que em caracteritza en les époque bones. Aquesta entrada es per acollonir en Raimon i en Tomàs, que ja tenen dominat el Garabegand.

I es que Garageband és un programari collonut, de debò. La seva interficie és bonissima per a produir un podcast, però recordem que no és el programari professional d’Apple, que és Logic Pro (amb la seva variant “economica” o segons la nomeclatura pomera: Express). En el cas  de mossegalapoma hi ha una funcionalitat  Pro que necessitem urgentment: L’enregistrament simultani de pistes, si disposem de maquinari que ho suporti. Ara com ara – si no m’oblido dels cables a casa, podem enregistrar Mossegalapoma amb 4 microfons independents que podem enxufar a la senzilleta taula de mescles Berhinger i d’aqui al firewire. Però aquests 4 micros garageband els sap enregistrar sols en una pista d’audio estereo. Podriem fer un pan out dels micros – o sigui passar uns pel can al esquerre i altres pel dret i despres a base de copipaste tindre dues pistes mono independents. Molta complicacio si hem de  fer-ho de forma regular.

Amb Logic Pro o Cubasees pot enregistrar aquests canals com a pistes independents, aixi en Raimón podria regular els nivells ens postproducció. Però aquest programari és de pagament i a més la corba d’aprenentatge és pronunciada. Audacity, no obstant, es un programari lliure que permet l’enregistrament multicanal.

Aixi doncs potser hauriem d’enregistrar amb audacitty y després pasar les pistes a Garageband i postproduir com fins ara.

Per arrissar el ris podriem intentar ficar el M-Audio d’en tomas amb 2 micros més i veure si podem gravar a 4 canals. En aquest cas segur que podriem obtenir una qualitat de so molt molt bona….

Vinga rai… a baixar-se el audacity!!!

By the Malvado