Patrick Aloy i David Torrents

  

Programa amb temàtica científica amb dos investigadors capdavanters en genòmica i medicina personalitzada: Patrick Aloy i David Torrents del ICREA (Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats).

En temps de tertúlia parlem de les noves adquisicions de Google, d’SteamOs i moltes coses més.

  

Medicina Personalitzada: amb Patrick Aloy i David Torrents

Patrick Aloy: – Investigador ICREA i cap del grup de Bioinformàtica estructural i biologia de xarxes de l’Institut de Recerca Biomèdica.
David Torrents: – Investigador ICREA i cap del grup de Genòmica computacional del departament de Life Sciences del Barcelona Supercomputing Center.

– Què és i quins avanços i riscos comporta la medicina personalitzada.
– El cas de 23andMe i els estudis genòmics personalitzats de baix cost.
– Microbioma o quina funció real tenen els bacteris que tenim al nostre organisme.
– La Metagenòmica.
– La biologia de sistemes i com ha canviat la visió pel que fa al desenvolupament de fàrmacs.
– Lliurament de medicaments per mitjà de la nanotecnologia.
– Anaxomics – exemple d’empresa catalana que aplica aquests avanços científics.

  

Guanyador del Sorteig Mossegui

Donem l’enhorabona a l’Oriol Torrent Florensa guanyador del lot de vins, caves i llibres cedits pel departament de publicacions de la Universitat Rovira i Virgili.

  

Tertúlia d’actualitat

– La Llibreria Britància allibera a la xarxa 1M d’imatges a Flickr Commons accessibles a tot el públic.

– Google ha adquirit una nova companyia robòtica Boston Dynamics.

SteamOS ja disponible

Scoopertino desvetlla el contingut de 140.000 correus electrònics d’Steve Jobs publicats per Wikileaks.

  

PROPOSTES MOSSEGUIS

– (Marc Gibert a G+) LightPaper: una app per Mac tipus “Markdown”, és a dir, per a escriure tot tipus de documents i texts.

– (Pere Farrando G+) Escriure amb un Mac és un screencast en què es poden veure demostracions d’;aplicacions i d’utilitats del sistema operatiu del Mac. El tema és l’escriptura en un sentit ampli: eines, productivitat, etc. Els episodis es publiquen a iTunesi a Vimeo.

– (Sílvia) Younity (per iPhone) app que et permet accedir als arxius en el teu PC o Mac, sense treure’t espai al teu iPhone o en Cloud. Simplement crea un llistat de tots els teus arxius als que podràs accedir en stream.

– (Carles Caño) xerrada TEDx de’n Dimitri Christakis (pare, pediatra i investigador) que parla sobre la relació entre exposar als nens menors de tres anys a mitjans audiovisuals i la seva futura capacitat d’atenció.

– (Carles Coll) ens comunica que han tret per Android i iOS tota una gama de jocs senzills i per als més menuts reproducció digital dels clàssics jocs d’aigua i boletes i el laberint. (sense publicitat i sense add-ons): 1TapBubbles i 1Tapmaze.

  

Música

Grups / Artistes: Regina Spektor / Andrew Bird
Àlbum:
Cançons: You’ve got time / Pulaski at Night

  

Escolta’ns també a:

CoolturaFMRàdio MontblancRàdio CardedeuRàdio Sant HilariLa Plana RàdioRàdio TianaCent-7 Música (Vila-sacra)Ona CodinencaRàdio TossaB16VFM Madrid CentroRàdio Cap de CreusTerrassa DigitalRàdio CubellesRàdio 90Ràdio SilenciRàdio PalafrugellRàdio CapitalRàdio Televisió AndorranaRàdio ArgentonaRàdio SallentRàdio Ateneu del ClotRàdio Platja d’AroRàdio BalsarenyRàdio Sant Antoni de VilamajorRàdio ViladecavallsLaVeuJoveTVRàdio Sant FostRàdio Ciutat de BadalonaRàdio RipolletRàdio GelidaPRORADIO Lleida