Koopaconan - Albert Gonzàlez

  

Programa 100% tertúlia tecnològica amb 2 dossiers: la privacitat a la xarxa i aspectes científics a la sèrie Dr. Who; seguit per temes varis d’actualitat per concloure amb les vostres propostes mosseguis.

Per cert, felicitem al nostre col·laborador Albert Gonzàlez guanyador del premi Bitacoras 2013 al millor blog d’humor i entreteniment: Webcòmic HTZ.

  

100% Tertúlia

DOSSIER 1: Carles Caño ens porta el dossier la Privacitat a la xarxa.

– El cas de Target i l’adolescent embarassada.
– Les nostres dades a la Xarxa no són privades, millor prendre-s’ho així.
– LOPD

DOSSIER 2: Sílvia Bonàs repassa aspectes científics a Dr. Who.

– La regeneració cel·lular lligat amb la re-encarnació del personatge de Dr. Who.
– La base científica i els mites dels viatges en el temps. Llibre recomanat: “La Guerra Interminable” d’en Joe
“Sonic screwdriver” el tornavís sònic.

Altres temes de la tertúlia:

– La suposada llista negra de periodistes d’Apple. Té sentit? Article de “Cult of Mac” on en parlaven.
Scroogled: la web generada per Microsoft contra Google. Us afegim el vídeo:

Anàlisi de l’iPhone 5s a AraVaDeJocs

Kano: la programació i la informàtica a l’abast de tothom.
– Nou servei Prime Air d’Amazon on pretèn repartir els seus paquets via Drone un cop s’aprovi la regulació al 2015.

  

PROPOSTES MOSSEGUIS

– (Tomàs) Consulteu les ajudes en línia dels programes, en aquest cas la de Pages per Mac (així trobareu com tornar a activar el corrector català).

– (Lluís Segarra via G+) Si aneu a la app per iOS de l’Apple Store veureu que es pot aconseguir un codi “redeem” per descarregar gratuïtament la deliciosa aplicació “The Photo Cookbook – Baking”. Molt adient per cuinetes (fins al 6 de Gener).

– (Tomàs) 10è aniversari de Vikitexts (o en original WikiSources) que és una biblioteca digital en un wiki de texts originals lliures mantinguda per la Fundació Wikimedia i que ja té 16915 pàgines revisades de 474 llibres de 460 autors.

– (Gerard Navarro) Comparteix aquesta web plena de revisió d’Apps i bons consells “The Sweet Set Up” per iPhone, iPad i Mac.

– (Tomàs) Crec que ja he trobat l’alternativa a Instagram segons l’ús que jo en faig. Es diu “Momento”, funciona com un dietari on pots registrar text, imatges, localitzacions, persones, per dates, permet recordatoris i avisos i s’enllaça amb les xarxes socials. A més és gratuïta.

– (Carles) “El Concurs de Presentacions Creatives de Presentable.es amplia el plaç d’inscripció fins el 31 de gener de 2014″. Ara no hi ha restricció de majoria d’edat!

– (Carles/Tomàs) La impressora per imprimir menjar amb una idea similar a la de les impressores 3D, de l’empresa de Barcelona “Natural Machines” i que se n’ha fet ressò la BBC.

– (Sílvia) Apunt cultural, concert del Pau Vallvé a la sala Foyer del Liceu el dia 8 de desembre.

– (Jordi, @electrokid_ a twitter) ens avisa que ja és possible jugar a certs jocs de Mac amb el Dual Shock 4 de Sony de la PS4. Us posarem l’enllaç que explica com fer-ho i on podreu trobar també la llista de jocs compatible.

– (Àlex Ballarín) La Facultat d’Informàtica de Barcelona i els seus ex-alumnes llencem la 2a edició del concurs universitari d’aplicacions mòbils FIB APPS amb el suport de la Mobile World Capital, Microsoft i Vodafone.

  

Música

Grups / Artistes: Su Ta Gar
Àlbum:
Cançons: Zure Baitan – Norbera Bere Ametsen Jabe

  

Escolta’ns també a:

CoolturaFMRàdio MontblancRàdio CardedeuRàdio Sant HilariLa Plana RàdioRàdio TianaCent-7 Música (Vila-sacra)Ona CodinencaRàdio TossaB16VFM Madrid CentroRàdio Cap de CreusTerrassa DigitalRàdio CubellesRàdio 90Ràdio SilenciRàdio PalafrugellRàdio CapitalRàdio Televisió AndorranaRàdio ArgentonaRàdio SallentRàdio Ateneu del ClotRàdio Platja d’AroRàdio BalsarenyRàdio Sant Antoni de VilamajorRàdio ViladecavallsLaVeuJoveTVRàdio Sant FostRàdio Ciutat de BadalonaRàdio RipolletRàdio GelidaPRORADIO Lleida