[display_podcast]

Fernando Cucchietti

Avui a mossegalapoma parlarem de d’eines de computació per fer simulacions de problemes multifísics… fent servir supercomputadors, com el Mare Nostrum

A més a més, parlarem de com es fan servir eines de visualització 3D per facilitar la divulgació i comunicació científica amb Fernando Cucchietti. En Fernando és investigador senior del BSC i responsable del vídeo Alya Red, on es mostra en gran detall la simulació del funcionament d’un cor. A la tertúlia parlarem dels nous rumors que envolten Apple i el seu iPhone entre d’altres coses, tindrem secció de ciència i finalitzarem com sempre amb les propostes mosseguis.

  

Conversa amb FERNANDO CUCCHIETTI

– Experiència i treballs d’en Fernando en Recerca
– Simulacions biomèdiques, volcàniques i moleculars
– Tècniques per a millorar la divulgació científica, big data i tècniques de millora visuals de presentació de resultats científics.

  

Sorteig OHLALAPPS

El guanyador del #sorteigOhlalapps de la setmana ha estat en @JoanAmat89. Enhorabona a ell i moltes gràcies a tots els participants.

  

TERTÚLIA #mossegui

– Facebook Home
– Llibres interactius d’iPad
– Rumor: iPhone low cost
– Apple està buscant CEO per substituir Tim Cook
– Supercomputació de butxaca paral·lela.

  

SECCIÓ CIÈNCIA – Sílvia Bonàs

Infografia i altres recursos visuals que ajuden als científics a fer entenedores, estendre i difondre al gran públic les seves dades.
Recursos:
Foldit
Information is Beautiful
Gun Laws in the USA
Genome Cruzer
Bioblender

  

PROPOSTES MOSSEGUIS

– (@gerard_n_alis) Recomano l’aplicació “f.lux” per MAC/Win/iOS(Jailbreak) per gestionar el tipus de llum de la pantalla depenent de l’hora del dia)
– (@jelmac) En Jordi Esteve via Twitter ens proposa un genial vídeo d’animació d’1 minut que repassa tot Star Wars!
– (Arnau via mail) L’amic Arnau Castelltort, que està a Falun (Suècia) comença nova etapa com a director d’informàtica allà i cerca: analista-programador d’apps movil (iOS i Android) per a comencar com a molt tard en dues setmanes. També busca a 2 o 3 programadors de apps de mòbils… Obviament per viure allà i l’empresa pot donar un cop demà en trobar allotjament/vivenda. Interessats escriviu-nos a cultura@mossegalapoma.cat i li farem arribar el vostre CV.
– (Raul) Article amb fotos comparatives sobre Olloclip, un joc de tres lents externes per a l’iPhone.
Campanya per a demanar a Sony, Microsoft i Nintendo que incorporin el català als seus videojocs, a Change.org

  

Música

Grups / Artistes: Uri Nieto
Àlbum:
Cançons: While my guitar gently weeps (Cover the beatless), Benigthed (Cover Opeth)

  

Escolta’ns també a:

CoolturaFMRàdio MontblancRàdio CardedeuRàdio Sant HilariLa Plana RàdioRàdio TianaCent-7 Música (Vila-sacra)Ona CodinencaRàdio TossaB16VFM Madrid CentroRàdio Cap de CreusTerrassa DigitalRàdio CubellesRàdio 90Ràdio SilenciRàdio GelidaRàdio Molins de ReiRàdio PalafrugellRàdio CapitalRàdio Televisió AndorranaRàdio ArgentonaRàdio SallentRàdio Ateneu del ClotRàdio Platja d’AroRàdio BalsarenyRàdio Sant Antoni de VilamajorRàdio ViladecavallsLaVeuJoveTVRàdio Sant Fost.

  

Subscripcions als Podcasts:

El podcast està disponible per a la seva subscripció via iTunes o RSS