Pedro Valdés Sada


[display_podcast]

Astronomia, podcàsting i divulgació científica de la mà del Doctor Pedro Valdès Sada, responsable del genial programa “Obsesión por el cielo” que s’emet, des de fa més de 12 anys, a la Universitat de Monterrey, Mèxic.

Aprofitarem l’espai de tertúlia mossegui per recomanar-vos com i on escoltar podcasts, en Coke ens parlarà de la nostra estrella, el Sol i acabarem amb propostes mosseguis de podcasts d’astronomia.

Aprofitem per desitjar-vos Bon Nadal i Feliç 2013. Tornem al gener.

  

CONVERSA AMB: Pedro Valdés Sada

– En Pedro Valdés dirigeix el programa d’Astronomia “Obsesión por el cielo” que s’enregistra a Ràdio UDEM, la ràdio de la Universitat de Monterrey a Mèxic.
– En Pedro és doctor en física i astronomia, ha estat investigador en el Centre Goddard de la NASA i li ha donat la mà al mític Carl Sagan!
– El bon funcionament de les ràdios universitàries a Mèxic i, en especial, als Estats Units en contraposició del que passa a Catalunya.
– La necessitat de la divulgació científica.
– Gran programa de la BBC Horizons: “Voyager – To The Final Frontier”, sobre les naus Voyager, una genial producció dirigida per Christopher Riley i presentada per Dallas Campbell. Aquí el teniu disponible per YouTube.
– Astronomia, missions a Mart, planetes extra-solars, vida fora de la terra.
– L’afició a l’astronomia a Mèxic i a Catalunya, consells pels aficionats.

  

GUANYADORS SORTEIG #NADALMOSSEGUI

Ens complau anunciar els 4 guanyadors d’aquest especial sorteig #NadalMossegui gràcies als amics d’AlertaPhone i que consisteix en 1 suport flexible per iPad:

@MrDavidPeiro
@juanrx
@oriolfb
@alpo56

  

TERTÚLIA MOSSEGUI: On i com escoltar podcasts

– La gran base de podcast la trobareu a iTunes, tots gratuïts. Apple disposa d’uns consells avançats pels amants dels podcast a iTunes.

– Per iOS teniu l’App Downcast (genial tot i que de pagament) i la pròpia d’Apple “Podcasts“, que és una autèntica pífia, però gratuïta.

  

SECCIÓ CIÈNCIA: parlem del Sol

En Coke ens parla d’aquest de la nostra estrella en aquest article “Sol solet vine’m a veure que tinc fred” que va publicar fa un temps a mossegalapoma.

  

PROPOSTES MOSSEGUIS

– (Tomàs) Podcasts d’astronomia “StarStuff with Stuart Gary” produït per la ABC Science (Australian Broadcasting Corporation).
– (Tomàs) Un altre podcast “Astronomy Cast”: un podcast setmanal conduït per Fraser Cain i la doctora Pamela L. Gay, amb contingut setmanal i un històric brutal de temes monogràfics excel·lents.
– (Tomàs) NASACast Video és un podcast del grup de podcast i material multimèdia de la NASA específicament centrat en astronomia i notícies de la setmana. Per aquest canal distribueix “This Week in NASA” i monogràfics tot en vídeo i d’alta qualitat.
– (Coke) La buhardilla 2.0 Podcast de ciencia des de Sevilla.

  

Música

Grups / Artistes: The Destroyed Room
Àlbum: Circle of Friends
Cançons: Circle of Friends – FC

  

Escolta’ns també a:

Ràdio ARTCoolturaFMRàdio MontblancRàdio CardedeuRàdio Sant HilariLa Plana RàdioRàdio TianaCent-7 Música (Vila-sacra)Ona CodinencaRàdio TossaB16VFM Madrid CentroRàdio Cap de CreusTerrassa DigitalRàdio CubellesRàdio 90Ràdio SilenciRàdio GelidaRàdio Molins de ReiRàdio PalafrugellRàdio CapitalRàdio Televisió AndorranaRàdio ArgentonaRàdio SallentRàdio Ateneu del ClotRàdio Platja d’AroRàdio BalsarenyRàdio Sant Antoni de Vilamajor.

  

Subscripcions als Podcasts:

El podcast està disponible per a la seva subscripció via iTunes o RSS