[display_podcast]
L’UPC School patrocina aquest episodi de mossegalapoma.

Tertúlia entretinguda amb forces curiositats, algunes relacionades amb l’iPad, altres no :) en companyia de l’Esther, l’Ivan, en Jaume i la connexió amb en Miquel Labòria del Bloc d’Apple en Català.

Donem resposta a totes les consultes al Dr. Mac acumulades i acabem el podcast amb un recull de bons suggeriments.

Contiguts en detall (shownotes):

Tertúlia mossegui

 • iPad 77% i Samsung Galaxy 22% de Market share sobre tablets. Nokia perd força en el mercat d’Smartphones.
 • Coses que voldries tenir en el nou iPad 2:
  • Pantalla amb tecnologia Pixel QI que permet llegir perfectament a ple sol
  • Mobile Safari millorat
  • Flash
  • Novetats en format i funcionalitat en diaris i revistes electròniques
  • Més robustesa
  • Càmera (per a què la volem?)
  • pantalla oleofòbica (que no es pringui amb les ditades)
 • Jersey (pullover) de l’empresa Wearcom que porta un marsupi frontal amb 2 tires de roba per penjar i suportar l’iPad (preu 285$!)
 • iGrill: termòmetre bluetooth de cuina per iPhone/iPad + Apps amb rellotge de forn, receptes, etc (vídeo)
 • Una Apple Store ianqui ha afagat un petit globus, l’ha ficat heli i ha penjat un MacBook Air flotant per la botiga:
 • Línia de productes de l’empresa TETRAX que inclou suport de parrilla ventilació coche + carcasa adaptadora per a tots els models d’iPhone
 • Intel està fabricant nous processadors per futures actualitzacions d’iMacs i MacBookPros, renovarien els de la part alta de la gama (i5 i i7)
 • Estem al final d’etapa del Macbook blanquet? Sembla que sí.
 • Obrim el Macbook Pro – tirant de manuals de la web iFixit

Dr. Mac

Tens una pregunta pel doctor? Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui.

P. (Esther) Estic començant a tenir problemes amb les etiquetes de colors dels fitxers que guardo en un pendrive. Depèn del dia (i ara comença a ser molt sovint) no apareixen, pot ser un indicador que el pendrive comença a morir “poco a poco”? El formatejo?
R: No tenim ni idea, podria ser perquè el pendrive està formatejat a FAT32 (permet lectura/escriptura en Mac OS X) però igual no gestiona bé els colors associats a les tags de fitxers. Prova a formatejar el pendrive com a HTFS (tenint en compte que no el podràs fes servir en un PC) o accepta diplomàticament que les etiquetes de colors no és quelcom exportable fora de MAC OS X

P. (Marià Parareda) He perdut un arxiu OpenOficc. He provat amb el programa d’avaluació Stellar Phoenix, però no apareixen predeterminats, els arxius “odt”. Hi ha alguna possibilitat de recuperar-lo?
R. És important tenir Time Machine o algun altre sistema de còpies de seguretat. Prova en aquest enllaç.

P. (Cesc P.): És possible tenir el disc extern amb 1 sol format compatible per PC i Mac, però que pogui utilitzar-lo per a còpies de seguertat del meu Macbook?
R: FAT32 és el format que ha de tenir un disc dur o dispositiu d’emmagatzemar si vols que sigui compatible, a priori, per lectura-escriptura en els dos sistemes. Els discos amb NTFS es poden llegir des de Mac, però no escriure, a menys que instal.lis uns drivers especials segons hem explicat en aquesta entrada al bloc i per fer còpies de seguretat amb TimeMachine millor utilitza una partició amb HFS+ (Mac only)

P. Toni(espailocal) Normalment utilitzo Firefox i quan visito webs en anglès faig servir un traductor instantani de paraules via extensió. Existeix alguna aplicació semblant pel Safari de l’iPhone? o algun navegador alternatiu que pugui fer això?
R: No hem vist res, fes copy i paste i alguna App de diccionari. Tot i així t’enllacem a un article (en anglès) de la revista MacWorld que repasa l’estat de l’art dels navegadors alternatius per iPhone: i de pas un altre de MakeUseOf.com que fa el mateix però per iPad amb navegadors alternatius i gratuïts: No hem tingut temps de mirar-ho, però podria existir alguna cosa útil via bookmarklet.

Propostes mosseguis

Tens una proposta per compartir amb els mosseguis? Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui.

(Jaume) Sèrie: “How I meet your Mother
(Esther) Exposició itinerant per Espanya del Museu Morera sobre Antoni García Lamolla
(Cesc P.) Pel·lícula “El Gran Vázquez”, protagonitzada per Santiago Segura i dirigida per Óscar Aibar, ens mostra la vida del millor dibuixant de “tebeos” dels anys 60. Comèdia basada en fets reals
(Cesc P.) “El invierno del dibujante”, per Paco Roca, ens mostra la vida dels historietistes dins l’editorial Bruguera i el naixement i “defunció” de la revista “Tio Vivo”, durant l’any 1957
(Jaume) Pel·lícula “Scott Pilgrim contra el món
(Rai) YouTube How it Should be Have Ended

Música

Tota la música del Podcast està sota llicència de Creative Commons.

Grup: Unborn
Cançó: “Black Treasure Island”
Font: suggeriment a twitter d’en @sundark00

Subscripcions als Podcasts:

rss podcast rss itunes rss miro