L’UPC School patrocina aquest episodi de mossegalapoma.

Tert煤lia entretinguda amb forces curiositats, algunes relacionades amb l’iPad, altres no 馃檪 en companyia de l’Esther, l’Ivan, en Jaume i la connexi贸 amb en Miquel Lab貌ria del Bloc d’Apple en Catal脿.

Donem resposta a totes les consultes al Dr. Mac acumulades i acabem el podcast amb un recull de bons suggeriments.

Contiguts en detall (shownotes):

Tert煤lia mossegui

 • iPad 77% i Samsung Galaxy 22% de Market share sobre tablets. Nokia perd for莽a en el mercat d’Smartphones.
 • Coses que voldries tenir en el nou iPad 2:
  • Pantalla amb tecnologia Pixel QI que permet llegir perfectament a ple sol
  • Mobile Safari millorat
  • Flash
  • Novetats en format i funcionalitat en diaris i revistes electr貌niques
  • M茅s robustesa
  • C脿mera (per a qu猫 la volem?)
  • pantalla oleof貌bica (que no es pringui amb les ditades)
 • Jersey (pullover) de l鈥檈mpresa Wearcom que porta un marsupi frontal amb 2 tires de roba per penjar i suportar l鈥檌Pad (preu 285$!)
 • iGrill:聽term貌metre bluetooth de cuina per iPhone/iPad + Apps amb rellotge de forn, receptes, etc (v铆deo)
 • Una Apple Store ianqui ha afagat un petit globus, l鈥檋a ficat heli i ha penjat un MacBook Air flotant per la botiga:
 • L铆nia de productes de l鈥檈mpresa TETRAX que inclou suport de parrilla ventilaci贸 coche + carcasa adaptadora per a tots els models d鈥檌Phone
 • Intel est脿 fabricant nous processadors per futures actualitzacions d鈥檌Macs i MacBookPros, renovarien els de la part alta de la gama (i5 i i7)
 • Estem al final d’etapa del Macbook blanquet? Sembla que s铆.
 • Obrim el Macbook Pro – tirant de manuals de la web iFixit

Dr. Mac

Tens una pregunta pel doctor? Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui.

P. (Esther) Estic comen莽ant a tenir problemes amb les etiquetes de colors dels fitxers que guardo en un pendrive. Dep猫n del dia (i ara comen莽a a ser molt sovint) no apareixen, pot ser un indicador que el pendrive comen莽a a morir 鈥減oco a poco鈥? El formatejo?
R: No tenim ni idea, podria ser perqu猫 el pendrive est脿 formatejat a FAT32 (permet lectura/escriptura en Mac OS X) per貌 igual no gestiona b茅 els colors associats a les tags de fitxers. Prova a formatejar el pendrive com a HTFS (tenint en compte que no el podr脿s fes servir en un PC) o accepta diplom脿ticament que les etiquetes de colors no 茅s quelcom exportable fora de MAC OS X

P. (Mari脿 Parareda) He perdut un arxiu OpenOficc. He provat amb el programa d’avaluaci贸 Stellar Phoenix, per貌 no apareixen predeterminats, els arxius 鈥渙dt鈥. Hi ha alguna possibilitat de recuperar-lo?
R. 脡s important tenir Time Machine o algun altre sistema de c貌pies de seguretat. Prova en aquest enlla莽.

P. (Cesc P.): 脡s possible tenir el disc extern amb 1 sol format compatible per PC i Mac, per貌 que pogui utilitzar-lo per a c貌pies de seguertat del meu Macbook?
R: FAT32 茅s el format que ha de tenir un disc dur o dispositiu d鈥檈mmagatzemar si vols que sigui compatible, a priori, per lectura-escriptura en els dos sistemes. Els discos amb NTFS es poden llegir des de Mac, per貌 no escriure, a menys que instal.lis uns drivers especials segons hem explicat en aquesta entrada al bloc i per fer c貌pies de seguretat amb TimeMachine millor utilitza una partici贸 amb HFS+ (Mac only)

P. Toni(espailocal) Normalment utilitzo Firefox i quan visito webs en angl猫s faig servir un traductor instantani de paraules via extensi贸. Existeix alguna aplicaci贸 semblant pel Safari de l’iPhone? o algun navegador alternatiu que pugui fer aix貌?
R: No hem vist res, fes copy i paste i alguna App de diccionari. Tot i aix铆 t鈥檈nllacem a un article (en angl猫s) de la revista MacWorld que repasa l鈥檈stat de l鈥檃rt dels navegadors alternatius per iPhone: i de pas un altre de MakeUseOf.com que fa el mateix per貌 per iPad amb navegadors alternatius i gratu茂ts: No hem tingut temps de mirar-ho, per貌 podria existir alguna cosa 煤til via bookmarklet.

Propostes mosseguis

Tens una proposta per compartir amb els mosseguis? Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui.

(Jaume) S猫rie: “How I meet your Mother
(Esther) Exposici贸 itinerant per Espanya del Museu Morera sobre Antoni Garc铆a Lamolla
(Cesc P.) Pel路l铆cula 鈥淓l Gran V谩zquez鈥, protagonitzada per Santiago Segura i dirigida per 脫scar Aibar, ens mostra la vida del millor dibuixant de 鈥渢ebeos鈥 dels anys 60. Com猫dia basada en fets reals
(Cesc P.) 鈥淓l invierno del dibujante鈥, per Paco Roca, ens mostra la vida dels historietistes dins l鈥檈ditorial Bruguera i el naixement i 鈥渄efunci贸鈥 de la revista 鈥淭io Vivo鈥, durant l’any 1957
(Jaume) Pel路l铆cula “Scott Pilgrim contra el m贸n
(Rai) YouTube How it Should be Have Ended

M煤sica

Tota la m煤sica del Podcast est脿 sota llic猫ncia de Creative Commons.

Grup: Unborn
Can莽贸: 鈥淏lack Treasure Island鈥
Font: suggeriment a twitter d鈥檈n @sundark00

Subscripcions als Podcasts:

rss podcast rss itunes rss miro

Tweet