[display_podcast]
L’UPC School patrocina aquest episodi de mossegalapoma.

Conversa amb Manel Roca, un dels responsables de la web-fòrum Corredors.cat, un punt de trobada de persones que participen atletisme, triatló i excursionisme i que disposen de bloc propi al nou diari Ara.

Continuem amb tertúlia macaire amb en Miquel Labòria del Bloc d’Apple en Català, en Cesc Padrós que ens parla de jocs i plataformes de jocs per Mac i més mosseguis que hi participen via Skype.

La consulta del Doctor Mac, les Propostes Mosseguis i importants anuncis per propers podcasts configuren aquests podcast 76.

Contiguts en detall (shownotes):

Corredors.cat

Conversa amb Manel Roca.
Fòrum de Corredors.cat
Nou Bloc, L’Eixam esportiu, integrat dins dels blocs del nou diari Ara.

Tertúlia mossegui amb Miquel Labòria, Cesc Padrós i ….

– 4.2.1 – millores, incidències, jailbreak i per fí català a l’iPad
-No tots els jocs actuals per a Mac estan dins la plataforma Steam.
-Ofertes bojes de jocs a 2€ o 3€.
– En Ludo explica en detall el nou MacBook Air
– Joc Portal per Mac a Steam
– Joc Cut The Rope per iPhone (dels creadors d’Angry Birds)

Dr. Mac

Tens una pregunta pel doctor? Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui.

P. (Marcel): Algun cable que conversor HDMI-RCA o HDMI-Scart o HDMI-Dv?
R. El que demanes suposa un conversió digital-analògic, per tant, res de cable, és, de fet, un aparell conversor DAC, el que no serà precisament barato. Igual és el moment de canviar de TV 🙂

P. (Jordi Bas Coll) He instalat l’office 2008 per a mac i no tinc el corrector de català.
R. En el Bloc d’Apple en Català van publicar aquesta entrada explicant com instal·lar el corrector-diccionari català d’Office 2008 . L’Office 2011 per Mac, la versió nova, ja l’incorpora de fàbrica.

P. (Cesc) Problemes amb l’idioma, tot i tenir els idiomes per ordre (com deieu al podcast 75), quasi tot em continua en anglès. Pot ser culpa del CleanMyMac?
R. Podria ser que t’haguessis carregat els idiomes. D’entrada observant la imatge que ens has fet arribar veiem que alguna cosa no quadra. Nosaltres fem servir l’anglès com idioma del sistema i el català en primer terme (que no està en Mac OS X però sí en algunes aplicacions de tercers) per programes externs, és a dir Català – Anglès – Espanyol…. Tu hauries de tenir Català – Espanyol – Anglès. T’adjuntem imatge. L’anglès mai el pots eliminar o Mac OS X deixarà de funcionar.

P. (@eickot) com “coi” es canvia l’associació d’un tipus de fitxer a un programa? com per exemple els rar?
R. Botó dret, obrir com, a la finestra que t’apareix escollir l’aplicació amb el que vols obrir aquest fitxer (part inferior) i marcar “obrir sempre amb” l’aplicació escollida.

Propostes mosseguis

Tens una proposta per compartir amb els mosseguis? Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui.

(Tomàs) Sèrie Científica de 8 episodis (1a season) Through the Wormhole presentada per Morgan Freeman amb rigor, entrevistes a científics punters i amb sentit de l’humor

(@eickot – Jaume) joc Flower per ps3

(Cesc) Scott Pilgrim V.S. el Mundo—>el videojoc, el còmic i la pel·lícula, de Bryan Lee O Maley.
Cultura pop, amb referents de videojocs, argument simple i enemics que un cop derrotats deixen anar monedes i punts.

Música

Tota la música del Podcast està sota llicència de Creative Commons. En aquest episodi ha sonat música del grup “Goo Goo Cluster” a Jamendo.com

Subscripcions als Podcasts:

rss podcast rss itunes rss miro