[display_podcast]
L’UPC School patrocina aquest episodi de mossegalapoma.

Amb l’Ainhoa Lorente i en Miki Espuma de La Fura dels Baus i presentant a en Cesc Padrós (jocs) i a en Rafel Jesús (fotografia) com a nous autors de mossegalapoma.

Amanit amb connexions via Skype amb Suècia, Argentona i la Plaça Joanic, per parlar d’actualitat Mac i tancant amb Dr.Mac i propostes mosseguis.

Contiguts en detall (shownotes):

La Fura dels Baus

Miki Espuma (co-Fundador) i Ainhoa Lorente (Responsable contingut web).
Nou espectable: “Degustació de Titus Andronicus

Tertúlia mossegui

Arnau des de Suècia parlant amb en Rai del MacBook Air nou.

juguem amb la Poma – Nova secció d’en Cesc Padrós

– Jocs de Zombies (Steam): Left 4 Dead 1 i 2
Entrada del bloc que introdueix Jocs en Mac.
– Típica polèmica Ordinadors o Consoles per jugar
– Novetats de jocs d’aquest dies
– Mac o Windows, potència per jugar, els macs van lents

Dr. Mac

Tens una pregunta pel doctor? Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui.

P. (Raúl Sanchidrián) com puc incloure a iTunes podcasts amb aquesta categoria, de forma més o menys automàtica, i que no estan a iTunes.
R. Via la fòrmula clàssica del RSS. Dependrà del web del podcast, però en general aquests inclouen els arxius d’àudio/vídeo al RSS. Per exemple, Al lector de RSS NetNewsWire pots configurar que els arxius adjunts a un blog/web subscrit es descarreguin automàticament i s’afegeixin a Itunes sota una playlist determinada o sota el gènere podcast.

P. (Aitor) He instalado Final Cut Express 4 en el Mac i cada vez que intento arrancar el programa me dice lo siguiente:
R. Sembla ser que Final Cut té un problema de compatibilitat amb Line6 gear box. Desinstal.la Line6 i torna a instal.lar Final Cut. Per estalviar-te temps prova abans d’eliminar això: /Library/Frameworks/L6TWXG.framework/Versions/A/L6TWXG i t’estalviaràs feina. Informació en detall a aquest fil i aquest altre dels fòrums oficials d’Apple.

P. (Cesc) Tinc problemes amb el idioma en Mac, hi ha aplicacions en anglès, altres en català, i no en trec l’entrellat.
R. La Seqüència de llengües la estableixes a preferències del sistema – idioma i llengua. Tinguis en compte que l’ordre que estableixis és el que Mac OS X farà servir.

P. (Cesc) No m’acabo de sortir amb el canvi d’icones d’aplicacions i carpetes en el Mac OS X.
R. El Mac OS X no és un sistema massa adaptat a aquestes personalitzacions. Si fas sobre la icona d’una aplicació “obtenir més informació”, arrossegant una icona a la part superior (on veus l’actual) la canviarà. Alternativament pots fer servir CandyBar per tunejar.

Propostes mosseguis

Tens una proposta per compartir amb els mosseguis? Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui.

(Tomàs) Sèrie TV “Boardwalk Empire” Màfia i corrupció a Atlantic City durant la Llei seca USA, HBO, creada per Terence Winter (The Sopranos) i el primer episodi va ser dirigit per Martin Scorsese

(Tomàs) Sèrie TV “Treme” també de la HBO, la tinc descarregada i pendent de veure els 10 capítols de la 1ra temporada d’aquesta serie creada pels mateixos de The Wire que parla de la catàstrofe del Katrina a Nova Orleans

(Tomàs) Hernan Casciari – EspoilerTV Calendari per seguir les novetats de les series dia a dia, quan apareixen els programes a bittorrent, en qualitat normal o 720p, els subtítols i els enllaços (genial!)

(Tomàs) TVShows 2.0b4 extensió que s’instala dins les Preferències del Sistema (Mac OS X) versió beta.

(Tomàs) Nou Podcast en català, d’humor, microbis podcast

(Aitor) Pelicula: “Herois” de Pau Freixas i Albert Espinosa. Una pelicula buenisima. Ir a verla al cine porque teniendo en cuenta que es produccion catalana y no holiwodiense puede que no dure mucho en el cine….

(Cesc Padrós) Sèrie TV: “Breaking Bad”, sèrie de la cadena AMC, dirigida per Vince Gilligan

(Marcel). Per als mosseguis aficionats de la fotografia us proposo 3 llibres interessants; “Digital Photography – vol.1,2 i 3” del fotògraf nord americà Scott Kelby. Un bon manual de fotografia escrit de forma amena i entenedora, i molts cops directe al gra, que és el que més convè. Ara els teniu en un pack especial tots tres i a un preu molt atractiu a Amazon. L’únic hàndicap és que són en anglés!!!.

Música

Tota la música del Podcast està sota llicència de Creative Commons. En aquest episodi ha sonat música del grup “PeerGynt – Lobogris” a Jamendo.com

Subscripcions als Podcasts:

rss podcast rss itunes rss miro