Cloud Computing amb Josep Ruano


[display_podcast]

En aquest episodi ens acompanya Josep Ruano, de l’empresa Capside, per parlar de Cloud Computing per a empreses. Tindrem a les mans l’iPhone 5 i en parlarem en detall, reprenem la secció de ciència on parlarem del síndrome del restaurant xinès i acabarem, com sempre, amb les vostres propostes mosseguis.

TERTÚLIA MOSSEGUI: Cloud Computing

En Josep Ruano és el responsable de Capside, una empresa catalana fundada al 2001 i que s’encarrega de millorar el rendiment i l’escalabilitat de les plataformes d’allotjament

– Què fa Capside?
– Botiga Online del Futbol Club Barcelona
– Què és, què proposa i quins canvis i avantatges aporta el Cloud Computing a les empreses
– Què són les empreses, com ara Capside, denominades “Brokers de Cloud”? Què us diferencia dels proveïdors finals de servei com ara Amazon, Telefònica, etc.?

SORTEIG

Aquesta setmana hem sortejat una entrada doble de l’obra de teatre “El carrer dels enamorats“, queja es pot veure al teatre Cincomonos al carrer Consell de Cent, 238 de Barcelona.

Abans de donar el guanyador cal dir que l’amic Fernando ens ha avisat que la seva obra no es podrà representar el dia 12 d’octubre com estava previst, però que el guanyador pot venir el mateix dia i veure un altra obra o bé canviar la data per quan la reprogramin.

El guanyador ha sigut és Jordi Ninot

TERTÚLIA MOSSEGUI: Novetats i actualitat tecnològica

– Tenim damunt la taula l’iPhone 5! Primeres impressions
– Adobe ha anunciat que deixa de fer noves versions de Flash per Android

SECCIÓ DE CIÈNCIA

Tornem de la parada estiuenca amb un tema polèmic relacionat amb l’alimentació: La síndrome del restaurant xinès. Segur que heu sentit a parlar de gent que quan menja en un restaurant xinès desprès tenen mals de cap o de cervicals, els puja la pressió o tenen sensació de cop de calor.

En Coke ens n’explica tot el que n’ha esbrinat al llarg de la seva investigació científica.

PROPOSTES MOSSEGUIS

Tens una proposta per compartir amb els mosseguis?
Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat, via el formulari de contacte del bloc o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui

– En Tomàs Manzanares ens recorda que aquest dijous 4 d’octubre, a Barcelona, se celebra l’esdeveniment gratuït Cloud Day Barcelona, al Palau de Congressos de Catalunya.

– En Jaume (@Eickot) ens recomana MacGameStore, una nova plataforma de jocs per Mac (com Steam, però en petit) amb alguns jocs d’oferta.

– En Tomàs ens explica que al Cibernarium de Barcelona farà una sessió de tres hores, oberta i gratuïta a tothom, amb el nom Introducció al Cloud Computing per a empreses (amb assessorament d’en Josep Ruano). Serà el dia 10 d’otubre i es repetirà el 29 del mateix mes i el 21 de novembre. Totes les sessions són de 17h a 20h

– En Tomàs també ens comenta que ja estan obertes les inscripcions pel Postgrau Comunicació Digital, Community Management i Web Analytics i Social Analytics a la UPC School. Aquest postgrau té un enfoc pràctic i orientat a organització i empresa. La direcció acadèmica i la formació correrà a càrrec de part de l’equip de mossegalapoma que formem part de la UPC.

– En Robert Vandenbego ens fa arribar l’artícle After elBulli: Ferran Adrià on his desire to bring innovation to all, de la revista Wired UK, i ens en recomana la lectura.

– L’Albert Bonet ens comenta que aquest dijous, 4 d’octubre, estrenen al CineBaix el documental sobre la Festa de Tardor de Sant Feliu de Llobregat. Una pel·lícula rodada a peu de carrer, amb imatges espectaculars i amb declaracions de més de 300 participants. Properament es presentarà el web festardor.cat, que acollirà versions esteses de tots els actes que formen el llargmetratge.

Música

Grup / Artista: The Destroyed Room
Cançons: The Magic in the Unseen, La Llorona

Escolta’ns també a:

Ràdio ARTCoolturaFMRàdio MontblancRàdio CardedeuRàdio Sant HilariLa Plana RàdioRàdio TianaCent-7 Música (Vila-sacra)Ona CodinencaRàdio TossaB16VFM Madrid CentroRàdio Cap de CreusTerrassa DigitalRàdio CubellesRàdio 90Ràdio SilenciRàdio GelidaRàdio Molins de ReiRàdio PalafrugellRàdio CapitalRàdio Televisió AndorranaRàdio ArgentonaRàdio Sallent

Subscripcions als Podcasts:

El podcast està disponible per a la seva subscripció via iTunes o RSS