iPhone 5 d'Apple, la novetat de la keynote


[display_podcast]

TERTÚLIA MOSSEGUI: Repàs de novetats de la Keynote d’Apple

Ahir dimecres 12 de setembre a les set del vespre (hora catalana) es va fer la presentació d’Apple, en què es va presentar un nou iPhone 5, noves versions d’iPod touch i iPod nano, iOS 6, iTunes 11…

Fem un repàs de totes les novetats, comentem el que més ens agrada i el que menys i com va ser la presentació.

iPhone 5
– Disseny més fi i lleuger
– 4 polzades, panoràmic
– Nou processador A6
– Connectivitat LTE
– Càmera iSight

Albert Frutos, coordinador d’Applesencia

A la segona part de la tertúlia tenim a l’Albert Frutos, coordinador d’Applesencia, que ens comenta les seves impressions de la keynote i algunes de les novetats de l’iPhone 5.

– Apple no incorpora el connector USB, creant-ne un de propi.
– No podrem disposar de connectivitat 4G/LTE, si més no ens uns quants anys.
– No porta tecnologia NFC

SORTEIG

Rollei Teleobjetiu 9x iPhone 3G/3GS/4/4S amb AlertaiPhone

Aquesta setmana amb els companys @AlertaiPhone hem sortejat un Rollei, un teleobjetiu per a iPhone 3G/3GS/4/4S que arriba a ampliar nou vegades la imatge original que dona la càmera del telèfon.

Amb un total de 160 participants, el guanyador ha estat en Ferran Vendrell

Anunciem nou sorteig per aquesta setmana: en aquest cas d’una petita utilitat, en català, per a OS X dirigida al món de la petita empresa i comerç: SalesBox, que a partir del preu de cost, et calcula l’IVA, el marge comercial, el preu net i els beneficis dels teus productes o serveis.

SalesBox

Aquests cinc codis promocionals de SalesBox, desenvolupada per l’empresa catalana Targetbox, ens els cedeix el seu responsable Toni Dominguez.

Com sempre, teniu més informació a la pàgina del sorteig actual.

TERTÚLIA MOSSEGUI: seguim parlant d’Apple

Nou iPod nano
– Auriculars amb Bluetooth: “Millor amb auriculars” i “Gadgets i complements” a Va de Jocs
Nou iPod touch
Nou iTunes 11
– Tindrem una segona keynote amb iPad mini abans de final d’any?

PROPOSTES MOSSEGUIS

Tens una proposta per compartir amb els mosseguis?
Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat, via el formulari de contacte del bloc o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui

– En Gerard ens comenta per correu que parlem sobre l’aplicació TouchPad per iOS (iPhone i iPad). Costa 2,39€. Replica els gestos tal i com ho fa amb el trackpad per moure’s entre les aplicacions a pantalla completa o per arrossegar documents o finestres. A més té compatibilitat amb una munió de reproductors com VLC i altres. Una altra cosa molt bona es que no cal instal·lar una aplicació servidora en el mac, tan sols habilitar la opció de “compartir pantalla”. Ens diu que és perfecte si teniu, com ell, un mac al que feu treballar com a MediaCenter.

– En Carles Caño ens demana que recomanem l’aplicació Reflection.app. Reflection aprofita la funcionalitat d’AirPlay Mirroring de l’iPad 2, iPad 3 i iPhone 4S per permetre, tant en Windows com en OS X, reproduir totalment el que es veu a la pantalla del nostre iPhone o iPad, amb el que podem capturar pantalles, fer vídeos o exposar contingut.

– En Rai, el nostre productor, ens proposa l’app Babylon Touch, gratuïta, una app per traduir les lletres de les fotos, anuncis, cartells, etc.

– El nostre amic Aitor ens vol recomanar “Ugly Americans” una serie d’animació per a adults tant o més incorrectes que South Park.

– En Jordi Masip Riera ens demana que fem un debat OS X Mountain Lion vs Windows 8, comparar les aplicacions i el rendiment. I en Raul afegeix que hi sumem una distribució Linux de les amigables, que també són bones alternatives a un ordinador d’escriptori per a qualsevol. En parlarem en algun episodi proper.

– L’Esther Solé ens recomana una sèrie de TV que es diu Grimm: una sèrie policíaca on el protagonista descobreix que és un Grimm, un ésser capaç de veure criatures fantàstiques que passen desapercebudes per la resta de la gent perquè tenen aspecte humà. Cada capítol és un cas basat en un conte, ja sigui dels germans Grimm, d’Andersen, etc., i crec que estan molt ben trobats. Us la recomano molt, és diferent!

Música

Grup / Artista: Txarango
Àlbum: Benvinguts al llarg viatge
Cançons: Vola, No deixis de caminar

Escolta’ns també a:

Ràdio ARTCoolturaFMRàdio MontblancRàdio CardedeuRàdio Sant HilariLa Plana RàdioRàdio TianaCent-7 Música (Vila-sacra)Ona CodinencaRàdio TossaB16VFM Madrid CentroRàdio Cap de CreusTerrassa DigitalRàdio CubellesRàdio 90Ràdio SilenciRàdio GelidaRàdio Molins de ReiRàdio PalafrugellRàdio CapitalRàdio Televisió Andorrana.

Subscripcions als Podcasts:

El podcast està disponible per a la seva subscripció via iTunes o RSS