Mossos d'Esquadra


[display_podcast]

TERTÚLIA MOSSEGUI: Mossos d’Esquadra

Avui tenim amb nosaltres a en Carles, caporal dels Mossos d’Esquadra, per parlar-nos sobre delictes tecnològics a les xarxes socials i als mòbils, entre d’altres temes de seguretat.

Xarxes socials:
– Delictes més comuns a les xarxes socials
– Relacions entre la policia i Twitter, Facebook, etc.
– Procediment davant d’una sospita de delicte informàtic
– Amenaces: com es gestionen?
– Recomanacions a seguir per evitar problemes

Mòbils:
– Delictes més comuns amb els mòbils
– Escoltes policials
– Aplicacions compromeses

SORTEIG

Canvi color de l'iPhone amb AlertaiPhone

Aquesta setmana fem el darrer sorteig de la temporada i volíem que fos especial, aprofitant per fer un homenatge a tots vosaltres per la paciència i fidelitat en seguir-nos tot l’any i, alhora, agrair als nostres patrocinadors AlertaiPhone i ServiUp que ens han permès regalar un munt d’articles. En especial, volem donar les gràcies a Raimon Roger, responsable comercial d’AlertaiPhone i a en Xavi Canosa, responsable de ServiUp, que sempre que els hi hem demanat quelcom pels mosseguis, mai han dit que no.

En aquest sorteig podeu guanyar un canvi de color del teu iPhone 4 o iPhone 4S i uns altaveus Angry Birds amb dock per a iPod, iPhone o iPad amb comandament a distància incorporat. Més informació a la pàgina del sorteig actual.

Altaveus d'Angry Birds amb Los Panda

TERTÚLIA MOSSEGUI: Apple

– Ens ha arribat, des de diverses fonts, la imminent inauguració de l’Apple Store de Passeig de Gràcia a Barcelona. Una Apple Store que serà punt de referència a Europa, amb 1500 metres quadrats de superfície destinada a la venda i exposició de productes i una escala de vidre que cridarà l’atenció.

Chrome per iOS a l’iPhone i a l’iPad, un gran navegador per pestanyers que sincronitza pàgines i favorits dins tot l’ecosistema Chrome de Mac, iPhone, iPad, Android… No es pot definir com a navegador per defecte, excepte amb aparells amb Jailbreak.

Cinc anys d’iPhone, un terminal, un telèfon, un concepte que ha canviat la telefonia mòbil. Tindrem nou iPhone a la tardor?

Twitter en català avui?

SECCIÓ ANDROID

Google I/O els dies 27 i 28 de juny. Entre les novetats anunciades:

Android 4.1 Jelly Bean (millores gràfiques, widgets que s’adapten al tamany, NFC, cerca per veu, Google Now, etc.)

Google Nexus 7, una interessant tauleta de Google de 199€ (8 GB) o 249€ (16 GB), sense 3G, que surt a preu de cost i competirà amb el Kindle Fire. Disponible al setembre a Catalunya, portarà Jelly Bean i és fabricada per Asus.

Google Nexus Q: reproductor multimèdia, com un Apple TV, però que disposa d’un amplificador d’àudio incorporat (no cal la tele per escoltar la música), sense interfície gràfica (tot es controla via tablet o telèfon Android). Està pensat per fer servir amb Google Play, no se sap encara quan sortirà a Europa, però a Estats Units costarà 300 dòlars.

PROPOSTES MOSSEGUIS

Tens una proposta per compartir amb els mosseguis?
Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat, via el formulari de contacte del bloc o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui

– L’Adrià Munuera ens comenta que la seva aplicació per iPad “Tabletshare”, que permet treballar a l’iPad a 4 mans o duplicar, per exemple, la pantalla del navegador, serà gratuïta dissabte 7 de Juliol a l’App Store:

http://itunes.apple.com/es/app/tabletshare/id505826215?l=ca&mt=8

– En Jordi Sánchez ens recomana el llibre Optimismamente, d’en Pau Garcia-Milà. “El vaig llegir la setmana passada i m’hi he sentit molt identificat”. Per a tot tipus de persones, no només per a aquells que vulguin ser empresaris.

– En Tomàs Manzanares ens parla sobre el Kernel Panic i ens aconsella llegir aquest article que parla de com resoldre els Kernel Panics i una utilitat, Rember, que fa un escànner de la RAM.

– En Raimon Lapuente ens proposa la web Qwertee, per votar dissenys de samarretes frikis.

Música

Grup / Artista: The Calembours
Àlbum: Stay
Cançons: One Step Closer, Come to me

Escolta’ns també a:

Ràdio ARTCoolturaFMRàdio MontblancRàdio CardedeuRàdio Sant HilariLa Plana RàdioRàdio TianaCent-7 Música (Vila-sacra)Ona CodinencaRàdio TossaB16VFM Madrid CentroRàdio Cap de CreusTerrassa DigitalRàdio CubellesRàdio Gelida.

Subscripcions als Podcasts:

El podcast està disponible per a la seva subscripció via iTunes o RSS