José Cabré


[display_podcast]

En aquest podcast parlem amb José Cabré, doctorat especialitzat en economia. A continuació tenim tertúlia mossegui amb en Miquel Labòria, on tractem temes bastant generals d’actualitat tecnològica. A l’última part del programa, en Coke ens porta la seva secció de Ciència, avui parlant de Nikola Tesla.

TERTÚLIA MOSSEGUI part 1: José Cabré

Ens acompanya José Cabré, llicenciat per la UAB en ciències econòmiques i empresarials, doctor en organització i administració d’empreses i expert en macroeconomia i politíca econòmica a la UPC.

– Ens explica la seva trajectòria professional com a professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, així com en d’altres Universitats d’arreu del món. Ens comenta el programa tempus-Tacis de la Unió Europea amb projectes al Turkemistàn.

– On està l’economia? Quin paper tenen les agències de classificació econòmica? La situació actual d’Espanya davant la crisi econòmica.

– En Joan Rodríguez via Facebook ens pregunta si “Catalunya pot ser un pais viable, econòmicament, dins Europa?”

SORTEIG: tres Base-z

Base Z

Gràcies a l’Arnau Aloy, jove dissenyador de Manresa, sortegem tres base-z per iPhone. La base-z és un suport de plàstic (de moment en color negre/blanc) que es monta com un origami. Te forats per passar el connector dock-usb i permet subjectar, de forma alçada, l’iPhone en vertical o horitzontal.

Com sempre, teniu tota la informació a la pàgina del sorteig actiu.

TERTÚLIA MOSSEGUI part 2: tertúlia tecnològica

Amb Miquel Labòria del Bloc d’Apple en Català.

– Anuncis i publicitat a les aplicacions. Li preguntem el funcionament bàsic resumit a en Miquel Labòria i prometem dedicar l’espai de l’entrevista-convidat d’un futur programa a aquest tema.

– Hem publicat un artícle, amb tot luxe de detall i sota estricta cronologia dels fets, sobre el cas de l’iPad robat a un pilot de línia aèria i el pressumpte lladre detingut en una setmana gràcies a l’iCloud.

– La Noemí Agustina (Generació Digital) ens va preguntar per què les fotos es sincronitzen via Rodet a l’iCloud entre dispositius i els vídeos no. Certament és així: els vídeos del teu iPhone es copien a l’Cloud però, de moment, no són accesibles des del Rodet. Per tant els pots recuperar si fas una restauració des d’iCloud en cas que tinguis problemes amb el teu telèfon, però no es comparteixen per iCloud entre dispositius, a diferència de les fotos.

– En Coke participa aquesta tarda (21 de juny) com a jurat a l’AppCircus Developer Day, on els desenvolupadors de 10 apps que han arribat a la final, tindran 3 minuts cadascú per presentar-les i s’escollirà un guanyador. A banda del concurs hi hauran diferents workshops tècnics.

– En Toni Picó ens pregunta via correu si algú sap si és possible rebre els feeds dels RSS que li arriben al Mail del Mac a l’iPhone 4? Ens comenta que ja disposa d’aplicacions de tercers, però que li seria més còmode poder-ho fer directament mitjançant el Mail de l’iPhone.

Microsoft llença una tauleta pròpia, la Surface, un pas arriscat que pot ser positiu per Microsoft per a passar a convertir-se en responsable del hardware i del sistema operatiu d’un mateix aparell. Aquí teniu les especificacions (PDF).

SECCIÓ de CIÈNCIA amb en Coke

Avui en Coke ens parla sobre Nikola Tesla:

Tesla li comenta a Edison les esperances que té en el corrent altern i les investigacions que vol fer, però Edison li treu importància i només el contracta per dissenyar generadors de corrent continua que està fent servir la seva companyia. Fins i tot li promet 50.000 dòlars si és capaç de millorar-los. Quan Tesla ho aconsegueix un any després Edison no li paga al·legant que tot era una broma típica americana. Fins i tot es nega a pujar-li el sou quan Tesla aconsegueix varies patents per la companyia.

Llegeix-ne més a l’artícle sobre Nikola Tesla, el científic a l’ombra que va il·luminar el mon

– L’Esther Solé ens proposa, ja que estem parlant de Tesla, aquest còmic sensacional de The Oatmeal.

PROPOSTES MOSSEGUIS

Tens una proposta per compartir amb els mosseguis?
Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat, via el formulari de contacte del bloc o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui

– En Roger Baldomà d’Ara VadeJocs ens fa arribar la informació del Hackathon, una trobada de desenvolupadors de Windows 8 a Barcelona organitzat per Microsoft i d’entrada gratuïta. Es fa els dies 29-30 de juny i 1 de juliol

– L’Esther Solé ens recomana la música de Music for programming: pàgina on es comparteixen llistes de reproducció de música per “concentrar-se”. També s’hi pot subscriure com si fos un podcast.

– En Carles Caño Valls via Twitter ens proposa el llibre “Lean Startup” d @ericries Una mena de mètode científic per a tenir èxit amb la teva StartUp.

– En Jaume Singla via Twitter ens recomana escoltar a Frederic Mompou, música de piano, molt distant de la música clásica sense ser 100% contemporània.

– En José Cabré ens recomana el llibre Diguem prou de l’Arcadi Oliveras.

– En Jaume Singla també ens proposa el joc Cut the Rope (App Store, Google Play). Deixa’t enamorar pel monstruet! Banda sonora.

– Joan Rodríguez via Facebook, qui ens ha fet els redobles dels sortejos, ens proposa el seu programa “Una hora amb Joan Rodríguez” a Ràdio Gelida, els dissabtes de 22h a 23h, on punxa música que li agrada.

– Mr. Llaminadures via correu electrònc ens recomana el servei Readlists. “No he trobat res igual”, ens diu.

– En Cesc Padrós ens proposa, si tenim la PS3, que provem el videojoc ‪Journey‬, disponible a la PlayStation Store. 12,99€ = infinitat d’emocions!

Música

Grup / Artista: Jordi Pèlach
Àlbum: Geometria Celestial
Cançons: Com si no fos veritat que el món s’acaba, L’eterna esperança

Escolta’ns també a:

Ràdio ARTCoolturaFMRàdio MontblancRàdio CardedeuRàdio Sant HilariLa Plana RàdioRàdio TianaCent-7 Música (Vila-sacra)Ona CodinencaRàdio TossaB16VFM Madrid CentroRàdio Cap de CreusTerrassa Digital

Subscripcions als Podcasts:

El podcast està disponible per a la seva subscripció via iTunes o RSS