Pepet


[display_podcast]

En aquest podcast parlem amb Alexis Culubret, cap de procediments electrònics i nous canals de l’Ajuntament de Barcelona.

Seguim amb la segona part de la tertúlia on ens acompanya en Miquel Labòria del Bloc d’Apple en Català. Parlem amb ell sobre l’iPad, aplicacions i la demanda dels Estats Units a Apple, així com de Chrome.

Finalment, en Ludo ens porta la secció culturalment dispersa parlant sobre el nou acord del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre la prestació de serveis de l’audiovisual per Internet.

TERTÚLIA MOSSEGUI part 1: Alexis Culubret

Parlem amb Alexis Culubret, Cap de procediments electrònics i nous canals de l’Ajuntament de Barcelona, en què intenten fer que l’administració local sigui més eficient a la xarxa i als nous dispositius electrònics (especialment, telèfons mòbils i tauletes).

Guia de Barcelona

Vull anar

Google Maps

Aplicacions de l’Ajuntament de Barcelona:

– Bicing (App Store, Google Play)

– Trànsit (App Store, Google Play)

– TMB Virtual (App Store, Google Play)

– Bústia Ciutadana (App Store, Google Play)

– iBeach (App Store, Google Play)

– BCN Cultural (App Store, Google Play)

– Fundació Miró (App Store)

– Picasso (App Store)

– Zoo 120 anys (App Store, Google Play)

– A prop d’aquí (App Store)

– Barcelona al mòbil (App Store, Google Play)

Altres enllaços:

Robbed in Barcelona

Robbery Maps

App Circus

Barcelona Capital Mundial del Mòbil

Apps4BCN

Barcelona Digital Centre Tecnològic

Open Cities

Ajuntament de Barcelona Open Data

Fluidinfo

SORTEIG MOSSEGUI: Lot de productes de la URV

Aquesta setmana sortejàvem gràcies a l’amic Jaume Llambrich (basar.cat) i la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Sortegem un lot de vins i caves de la URV (2 ampolles de vi blanc, 2 negre i 2 de cava) i un lot de 6 llibres editats per la URV! El guanyador és l’Iban Cardona.

TERTÚLIA MOSSEGUI part 2: Apple

Amb Miquel Labòria del Bloc d’Apple en Català.

– Confirmació per part de DELL que l’iPad i altres tauletes i dispositius mòbils està afectant significativament la venda de PC. Els directius de Dell ho anomenen “l’efecte Apple”.

– El Financial Times diu que les Apps d’iOS no funcionen pels editors per què no estan aportant prou ingresos.

Apple és demandada pel Departament de Justicia dels Estats Units per vulnerar les lleis anti-monopoli pel que fa als preus dels eBooks.

– El navegador Chrome lidera el mercat superant a Internet Explorer de Microsoft per primer cop a la Història.

Secció: Dr. Ludo

En aquest program hem volgut parlar sobre el nou acord del Consell de l’Audiovisual de Catalunya sobre la prestació de serveis de l’audiovisual per Internet, que demana que els mitjans de ràdio i televisió que emetin per Internet a Catalunya “informin” del seu contingut al CAC. Parlem sobre això amb en Jaume Llambrich.

Acord oficial a la pàgina de la Generalitat de Catalunya

Artícle aclaridor del blog “Dóna’m la veu”

PROPOSTES MOSSEGUIS

Tens una proposta per compartir amb els mosseguis?
Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat, via el formulari de contacte del bloc o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui

– L’Alexis Culubret ens proposa la BCN App Jam: Recicla!, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, a través d’Hàbitat Urbà, i amb l’organització de Barcelona Digital Centre Tecnològic, una nova ocasió per facilitar respostes a necessitats de la ciutat, aportant innovacions i millores per al conjunt de la ciutadania, en aquest cas en temes de millora del reciclatge.

– L’Alexis també ens recomana pel 21 de juny l’AppCircus Developer Day, un esdeveniment gratuit per tal que els desenvolupadors puguin conèixer noves oportunitats de futur, així com participar en diferents workshops i mostrar les seves aplicacions.

– En Tomàs Manzanares ens recomana un blog Videoclips.cat que mostra videoclips de grups catalans amb ranking de visites inclòs.

– L’Albert Simó i en Marc Alier ens mostren un vídeo d’un dispositiu que detecta el moviment davant la pantalla (la converteix en tàctil) i a més el fabricant dóna l’API.

– La gent de Paella de bits ens recomana l’app per Mac Significator for iTunes que serveix per a controlar iTunes des de la barra de menús superior. Molt útil i gratuïta a la Mac App Store.

Música

Grup / Artista: Marc Ramià
Cançons: Buscant-me a mi mateix, Sense Límits

Escolta’ns també a:

Ràdio ARTCoolturaFMRàdio MontblancRàdio CardedeuRàdio Sant HilariLa Plana RàdioRàdio TianaCent-7 Música (Vila-sacra)Ona CodinencaRàdio TossaB16VFM Madrid CentroRàdio Cap de Creus

Subscripcions als Podcasts:

El podcast està disponible per a la seva subscripció via iTunes o RSS