Pepet


[display_podcast]

En aquest podcast parlem amb en Josep Bordes, Pepet de l’Etern Retorn, que ens explica com va començar en el món de la música, la creació del grup Pepet i Marieta i la seva formació actual, l’Etern Retorn.

Seguim amb la segona part de la tertúlia on ens acompanya en Miquel Labòria del Bloc d’Apple en Català. Parlem amb ell sobre Apple, iPad i Windows 8, entre d’altres temes d’interès.

Finalment, en Jan Ros ens porta la secció d’Ara Vadejocs comentant les novetats del passat Saló del Còmic, així com parlant del Museu del Còmic, i l’acte de lliurament dels premis de videojocs 3HMA.

TERTÚLIA MOSSEGUI part 1: Pepet i l’Etern Retorn

Parlem amb Pepet, de l’Etern Retorn, sobre música i sobre els seus inicis amb la guitarra, així com la creació del grup Pepet i Marieta i l’Etern Retorn.

– Guanya una de les vint entrades per al concert de l’Etern Retorn a l’Heliogàbal entre totes les persones que compartiu el cartell de la seva pàgina de Facebook. Teniu de temps fins al divendres 18 de maig a les 12 del migdia.

SORTEIG MOSSEGUI: Solucionados, per a l’App Apalabrados

Gran èxit de participació del #sorteigMossegui d’aquesta setmana, gairebé una centena. Recordeu que sortejàvem un de canvi de look (canvi total de color dels vidres) del teu iPhone gràcies a AlertaiPhone. El guanyador és Ivan Martí. Felicitats!

A més aquesta setmana sortegem tres codis promocionals de l’app Solucionados, complement perfecte de diccionari i cercador per l’aplicació “Apalabrados”, desenvolupada a Catalunya pel Marc Llucià i que inclou el català en el diccionari. Com sempre, tota la informació a la pàgina del sorteig.

TERTÚLIA MOSSEGUI part 2: Apple

Amb Miquel Labòria del Bloc d’Apple en Català.

– Segons un interessant article d’Arts Technica, el 59% de les aplicacións desenvolupades per a iOS no aconsegueixen ni cobrir costos.

– En Francesc Padrós via correu ens pregunta “Quan descarrego o sincronitzo una app a l’iPad mai se’m col·loca a l’escriptori/pantalla principal, si no que se’m col·loca a una nova pantalla de l’escriptori”. És així i no tenim constància que es pugui canviar.

– En David Caules ens parla de la nova actualització de Lion, que ocupa pel MacBook Pro 300 MB i pel MacBook Air de 700MB. Per què creixen tant les actualitzacions?

En Rafel Jesús ens aclara algunes de les preguntes presentades en el podcast anterior:

– Respecte a Windows 8 diu que la força que pot comportar la unió del sistema operatiu de Microsoft amb l’ecosistema dels PC pot suposar una gran competència per a Android.

– Dispositius amb pantalla captiva protegida amb un vidre de gran duresa, pot ser que els nous dispositius passin per ser de vidre captiu i així anar aprimant els dispositius, potser es ciència ficció.

Secció: Ara VadeJocs

Videojocs i tecnologia al Saló del Còmic de Barcelona.

– L’article recent del company Raül Arribas sobre la guerra de pantalles als smartphones.

El Museu del Còmic també podria plegar el sector del videojoc.

Pla director del Museu del Còmic i la il·lustració (PDF)

Acte de lliurament dels premis de la 1ª edició del Concurs Internacional de Videojocs 3HMA (Three Headed Monkey Awards). L’acte tindrà lloc el dilluns 14 de maig, a les 19.00h al CaixaForum de Barcelona.

PROPOSTES MOSSEGUIS

Tens una proposta per compartir amb els mosseguis?
Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat, via el formulari de contacte del bloc o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui

– En Tomàs ens recomana el programa de ràdio Vols llegir, de Ràdio Nova, un programa interessant amb suggeriments de lectures recomanades.

– En Jan Ros ens anima a visitar Tecnorevolució, una exposició sobre la convergència tecnològica al CosmoCaixa.

– En David Caules ens recomana el canal de YouTube What to do in Menorca.

– En Tomàs ens comenta l’app Tweeet!, d’en Martí Serra i uns nanos de 15 anys de Barcelona, que serveix per fer piulades de més de 140 caràcters i sense necessitat de fraccionar-les. És gratuïta.

– En Jaume Llambrich ens comenta via correo un llibre, Molles per no perdre’m, de JM Tibau, amb reflexions que venen de l’ús de les xarxes socials i la seva experiència amb el blog al blog Tens un racó dalt del món.

– En Robert Vandenbego ens explica que han publicat un petit reportatge sobre mossegalapoma a la seva publicació digital Bego360.

– En Cesc Padrós ens recomana el còmic de Marvel The Ultimates de Mark Millar i Bryan Hitch, recomanadíssim després de veure l’obligada Los Vengadores al cine.

– En Marc Alier ens proposa Dansa amb Dracs, la cinquena entrega de Cançó de gel i foc.

– Els amics de Paella de Bits via twitter ens proposen un lector minimalista per a OS X, Fresh Feed Pro, que costava 5€ i que ara el trobem gratuït a la Mac App Store.

– En Dani Gaya via Twitter ens recomana l’aplicació de Netgear Genie amb servidors per Mac i Windows i clients per iPhone, iPad i Android que, entre altres coses, permet imprimir per qualsevol impressora de la xarxa des de l’iPhone o l’iPad via AirPrint.

– En Pepet ens proposa el concert de l’Etern Retorn a l’Heliogàbal a Barcelona, del proper dimecres 23 de maig. Entrades anticipades a 5€ a la pàgina web de l’Heliogàbal.

Música

Grup / Artista: L’Etern Retorn i Pepet i Marieta
Àlbum: L’Etern Retorn
Cançons: L’Etern Retorn (directe), Primavera (directe), Going Home, Metro, Montsià, Taiwan.

Escolta’ns també a:

Ràdio ARTCoolturaFMRàdio MontblancRàdio CardedeuRàdio Sant HilariLa Plana RàdioRàdio TianaCent-7 Música (Vila-sacra)Ona CodinencaRàdio TossaB16VFM Madrid CentroRàdio Cap de Creus

Subscripcions als Podcasts:

El podcast està disponible per a la seva subscripció via iTunes o RSS