Miquel Barceló

En aquest podcast parlem amb en Miquel Barceló, doctor en informàtica, enginyeria aeronàutica i graduat en energia nuclear. Actualment és professor de la Universitat Politècnica de Catalunya i ha estat responsable de la col·lecció NOVA de Ciència Ficció, impulsor del premi UPC de novel·la curta amb gran reconeixement i participació internacional.

Seguim amb la segona part de la tertúlia parlant sobre Apple, on ens acompanya en Miquel Labòria del Bloc d’Apple en Català. Parlem amb ell sobre diferents temes d’Apple i també sobre SkyDrive, Google Drive i Creative Cloud, les novetats al núvol d’aquests últims dies.

Acabem amb la secció del Dr. Ludo parlant sobre els 30 anys d’Spectrum i dels primers ordinadors.

TERTÚLIA MOSSEGUI part 1: Miquel Barceló

– Parlem de la tesi doctoral de Miquel Barceló sobre control d’un satèl·lit amb òrbita baixa utilitzant el camp magnètic terrestre.

– Parlem de robots i, entre d’altres, comentem que al Saló del Còmic d’enguany hi haurà elements sobre robots.

– Ciència ficció, present i futur.

SORTEIG: Guanyador TabletShare i llegenda de Sant Jordi

Aquesta setmana hem estat sortejant tres llicències de dues aplicacions. Per una banda, de l’app TabletShare que l’ha desenvolupat l’Adrià Munuera, un desenvolupador de 16 anys! Per l’altra, del conte interactiu per a iPad sobre la llegenda de Sant Jordi, també en català, desenvolupada per Mother Tongue.

Ja tenim els guanyadors, cadascun d’ells s’endurà una llicència de cada aplicació:

– @pedropalamos
– @oriolbp_95
– @jordi_baldo

TERTÚLIA MOSSEGUI part 2: Apple i les novetats al núvol

Amb Miquel Labòria del Bloc d’Apple en Català.

– Apple ha presentat els números del primer trimestre de 2012 amb 35 milions d’iPhone i gairebé 12 milions d’iPad.

Apple anuncia les dates del proper WWDC 2012, que serà de l’11 al 15 de Juny al Moscone Center de San Francisco i on es donarà el punt de sortida al Mountain Lion i, qui sap, si es presentarà el nou iPhone 5.

– Comentem tots els anuncis referents al Cloud Computing personal d’aquesta setmana: Microsoft anuncia SkyDrive per iOS, surt Google Drive, Adobe treu el Creative Cloud juntament amb la Creative Suite 6, de l’Amazon Cloud Drive i Cubby de LogMeIn.

SECCIÓ FRIKI amb el Dr. Ludo parlant d’Spectrum

– Parlem de l’Spectrum, el ZX81, el Commodore i el llenguatge Basic, tot tractat a nivell bàsic apte per a tots els públics.

PROPOSTES MOSSEGUIS

Tens una proposta per compartir amb els mosseguis?
Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat, via el formulari de contacte del bloc o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui

– En Marcel Huguet ens proposa el llibre Un Cel de Plom, de Carme Martí.

– En Tomàs ens parla sobre les Dotze beques de 5.000€ del Carnet Jove.

– En Marcel Huguet ens recomana Éter, de Jordi Nogués Aymerich, segon volum de la saga Iroas Hijos de los Dioses.

– L’Esther Solé Avui s’inaugura l’exposició “Lleida 1912, memòria d’una exposició” al Museu Morera, on he col·laborat (és un dels elements que treballo a la meva tesi). Oberta fins al 9 de setembre (i gratix!)

– Un altre llibre d’en Marcel Huguet, Cromáticas: Herederos de la Tierra; Disco Rojo, de John Aymerick.

– En Jordi Sánchez ens recomana donar un cop d’ull a WinPhonemetro.com, publicació de Difoosion sobre Windows Phone que va sortir la setmana passada i és de les primeres en tractar aquests temes en castellà.

– En Miquel Barceló ens proposa l’exposició de llibres i novel·les sobre robots a la Biblioteca Gabriel Ferraté del Campus Nord de la UPC, activitat paral·lela a la mostra “Robots en la seva tinta”, comissariada per Jordi Ojeda i Miquel Barceló i organitzada per Ficomic dins el XXXè Saló Internacional del Còmic de Barcelona que se celebra del 3 al 6 de maig.

– En Marc Alier ens proposa el vídeo d’una xerrada de Jordi Delgado sobre Anonnymous.

– En Marc Alier també ens proposa el nou disc de Arjen Anthony Lucassen, Lost In The New Real.

Música

Grup / Artista: Quim Vila
Àlbum: Cançons d’intents d’un país 1
Cançons: No vull sortir de la presó, Ara toca independència

Escolta’ns també a:

Ràdio ARTCoolturaFMRàdio MontblancRàdio CardedeuRàdio Sant HilariLa Plana RàdioRàdio TianaCent-7 Música (Vila-sacra)Ona CodinencaRàdio TossaB16VFM Madrid CentroRàdio Cap de Creus

Subscripcions als Podcasts:

El podcast està disponible per a la seva subscripció via iTunes o RSS