Àlex Solà i Dani martínez


[display_podcast]

En aquest podcast parlem amb Àlex Solà Roca, fundador de l’estudi Quarantados a Manlleu i creador del webcomic El Tentacle, i amb Dani Martínez, de Cromosoma, que ha participat en projectes com Les tres bessones o Juanito Jones.

Seguim amb la segona part de la tertúlia parlant sobre Apple i Mountain Lion, on ens acompanya en Miquel Labòria del Bloc d’Apple en Català. Parlem amb ell sobre diferents temes d’Apple, en especial sobre Mountain Lion.

TERTÚLIA MOSSEGUI part 1: Àlex Solà i Dani Martínez

Parlem amb Àlex Solà Roca, de Quarantados, sobre la seva trajectòria professional, el seu pas d’informàtic a dibuixant i sobre el blog-còmic El Tentacle. Comentem el procés d’animació que utilitza i quines dificultats planteja fer un curt d’animació. També tractem la seva col·laboració en el vídeo Españistán, d’Aleix Saló.

Parlem amb Dani Martínez, de Cromosoma, comentant els seu pas professional per la Xina, les diferències entre un curt d’animació i una sèrie de televisió, axí com la qualitat de la producció audiovisual a Catalunya. També comentem la participació de Cromosoma en projectes tant importants com Les tres bessones.

SORTEIG: Guanyador APM i anunci TabletShare

Si recordeu la setmana passada, dins la secció de videojocs amb en Raul Arribas de @VadeJocs, secció del diari Ara, vam obrir un concurs per guanyar un llibre i una samarreta exclusiva de l’APM cedida pel seu director, en Guillem Sans. Doncs ja tenim guanyador: Projecte2501. Si us plau, contacta amb nosaltres!

I aquesta setmana comencem un nou sorteig de tres llicències de dues aplicacions. Per una banda, de l’app TabletShare que l’ha desenvolupat l’Adrià Munuera, un desenvolupador de 16 anys! TableShare és una app que permet tenir la pantalla del navegador dividida en dues parts, com si tinguessis dos navegadors en un de sol, amb pàgines d’inici diferents i amb la possibilitat de treballar a quatre mans, és a dir, navegar independentment per una o dues persones.

Per l’altra, del conte interactiu per a iPad sobre la llegenda de Sant Jordi, també en català, desenvolupada per Mother Tongue.

Com, sempre, el sorteig està obert fins dijous vinent i podeu trobar-ne tota la informació a la pàgina de sorteig actiu.

TERTÚLIA MOSSEGUI part 2: Apple i Mountain Lion

Amb Miquel Labòria del Bloc d’Apple en Català.

El passat dimecres 18 va sortir la tercera versió per a desenvolupadors del Mountain Lion, el nou sistema operatiu d’Apple que té prevista la sortida a l’estiu. Hem estat provant la segona versió per a desenvolupadors, molt més estable que la primera però no prou per recomanar-la pel dia a dia. Us n’expliquem el que més ens ha cridat l’atenció, com el sistema de notificacions i les actualitzacions a partir de l’App Store.

PROPOSTES MOSSEGUIS

Tens una proposta per compartir amb els mosseguis?
Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat, via el formulari de contacte del bloc o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui

– En Ludo ens recomana llegir una carta recollida en el blog Principia Masurpia d’un investigador al Rey Joan Carles, crític amb les conseqüències de les retallades en Investigació i Recerca.

– En Jordi Soucheiron ens recomana el programa de TV salvadostv de La Sexta

– En Tomàs ens parla d’el vídeo que van enregistrar els d’Ebri Knight (la gent que heu escoltat a la música d’aquest episodi de mossegalapoma) en un viatge que la banda va fer d’Argentona a Bilbao per cantar unes corrandes i fer un concert al Gaztetxe. És una imatge tant “banda” que tothom que li agrada la música ha de veure. Ah i no us perdeu el moment “Benedicto” 🙂

– També en Tomàs ens comenta la nova web de compra-venda d’articles Apple de segona mà Manzanas Usadas. Enllacem a un bon article de Blogoff que explica com funciona.

– En Jaume ens proposa el llibre Mistborn.

– En Robert Van de Bego ens comunica que ja ha vist la llum Dinamica360, la revista on-line de tendències, tecnologia, etc. que han creat amb gran il·lusió des de Madrid i en català!

– En Ferran Folgado ens recomana el Simiocracia: Crónica de la gran resaca económica

– L’onffno ens recomana el llibre “Contra el rebaño digital” Jaron Lanier

– En Santi Moll a Twitter) ens torna a recomanar el llibre Jo confesso (A Tot Vent-tela)

– L’Oriol Farré ens parla de la xarxa social de llibres goodreads, que permet veure la puntuació dels llibres dels teus amics i te’n recomana.

– En @Teixi ens proposa Homeland, una sèrie sobre l’Agència Central d’Intel·ligència dels Estats Units.

– L’Eduard Pertíñez de l’empresa Bredax ens proposa la seva app per iPhone/iPad de “llibres per pintar” i, en concret, “La llegenda de Sant Jordi

– En Lluis Miquel Abián ens comenta la Trobada virtual del grup EDITA Interactiva que aplega a editors digitals d’apps infantils per celebrar Sant Jordi.

Música

Grup / Artista: Ebri Knight
Àlbum: Tonades de fa temps
Cançons: Johnny Fiddle, Després de sopar

Escolta’ns també a:

Ràdio ARTCoolturaFMRàdio MontblancRàdio CardedeuRàdio Sant HilariLa Plana RàdioRàdio TianaCent-7 Música (Vila-sacra)Ona CodinencaRàdio TossaB16VFM Madrid CentroRàdio Cap de Creus

Subscripcions als Podcasts:

El podcast està disponible per a la seva subscripció via iTunes o RSS