iPad vs. Galaxy Tab


[display_podcast]

En aquest podcast parlem sobre l’iPad des de la base: què és, quines capacitats té i per a què podem fer-lo servir, així com a qui li pot interessar un dispositiu d’aquestes característiques.

Parlem amb Cristian Grau, desenvolupador de l’aplicació Robberymaps per a iOS, que mostra en un mapa els robatoris que han tingut segons la informació pujada pels usuaris. Funciona tant detectant la teva localització actual, com cercant ciutats o indrets d’on vols saber aquesta informació.

Com sempre, la segona part de la tertúlia la dediquem a l’actualitat amb en Miquel Labòria, parlant sobre les mentides de Mike Daisey, un conegut monologuista nord-americà, que comentava entrevistes falses a treballadors de Foxconn com si fossin verídiques.

Acabem el programa amb la secció d’Android conduïda per l’Àlvaro i on entra en directe en Jan Ros del diari Ara per parlar-nos sobre la noticia de què Samsung Espanya elimina sistemàticament el català dels seus terminals. Seguidament l’Alvaro ens parla sobre Google Play, que fusiona aplicacions, pel·lícules, música i llibres en una sola aplicació.

TERTÚLIA MOSSEGUI part 1: l’iPad des de zero

– Parlem sobre l’iPad des de zero, per aquells qui no en sàpiguen res, però també aprofundint una mica per a aquells qui ja en tingueu un. Em compro un iPad? Per a fer què? Substituirà el meu portàtil?

– Tractem sobre l’artícle “Nou iPad: amb 16GB en tinc prou?“, aprofundint sobre què pensem respecte a la capacitat dels tablets i què és millor segons les nostres necessitats.

– Parlem amb Cristian Grau, desenvolupador de Robberymaps, disponible a l’App Store.

– Aprofitem per enllaçar un artícle que tracta sobre la durada de la bateria del nou iPad, fent que es mostri que el dispositiu està carregat al 100% quan encara està per sota de la màxima càrrega.

SORTEIG MOSSEGUI

Sorteig ServiUp Funda Cornice i suport amb barra flexible

Dels 150 mosseguis (sí, sí, 150!) que van participar al sorteig d’aquesta setmana, en què regalàvem amb els companys de ServiUp una funda Cornice per a iPad 2 i un suport amb barra flexible per a l’iPad, ha sortit com a guanyador el número #133, que correspon a en sergijuve. Felicitats!

Aquesta propera setmana tindrem podcast 111 preenregistrat, així que no farem sorteig. En tornarem a tenir tornant de Setmana Santa.

TERTÚLIA MOSSEGUI part 2: Actualitat

Amb Miquel Labòria del Bloc d’Apple en Català.

– Parlem sobre Mike Daisey, conegut monologuista nord-americà que feia falses entrevistes a persones que sortien de Foxconn, proveïdor d’Apple.

– Comentem el problema que l’iTunes té amb la gestió d’idomes.

Secció Android

– Parlem amb Jan Ros sobre el seu artícle al diari Ara: Samsung i el català. Marques antipàtiques, decisions polítiques, maniobres estúpides [#androidcatalà]

– L’Alvaro ens parla del canvi d’Android Market a Google Play, que ajunta la botiga d’aplicacions amb Music, Books i Movies, tot i que aquestes opcions no estan disponibles a Catalunya.

PROPOSTES MOSSEGUIS

Tens una proposta per compartir amb els mosseguis?
Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat, via el formulari de contacte del bloc o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui

– En Lluís M. Abián, d’ilubuc.com ens explica que la Federació d’Associacions d’Il·lustradors Professionals (FADIP) i l’Observatori de la Il·lustració Gràfica organitzen la taula rodona «Els reptes de la il·lustració en l’era digital» que tindrà lloc dissabte, dia 31 de març, entre les 11:00 i les 13:30 h, al Centre Municipal de Ibaiondo (Palau Yohn Udaltegia, Edifici de la borsa, carrer Pilota / Pilota Kalea 10, 48005 Bilbao).

– En Lluís M. Abián, d’ilubuc.com, ens comenta que Ideateca organitza el DevUp (HTML5 Developers Conference) que es celebrarà el proper 27 d’abril a Barcelona, activitat que ens recomano.

– En Tomàs ens explica que bdigital, Openb Cities Europe i l’Ajuntament de Barcelona presenten l’Apps4bcn, adreçat a empreses, emprenedors i desenvolupadors d’apps mòbils freelance (catalans o internacionals). És un concurs d’aplicacions per a premiar aquelles més innovadores que creen o milloren serveis relacionats amb la ciutat (inscripció oberta, data final de recepció de candidatures 17 de maig de 2012).

– En Jaume Singla, com a bon programador, ens comenta que ens fixem en aquest article de bonillaware.com on David Bonilla ens explica el procés que han de seguir programadors de Java i Javascript seniors per anar a treballar a Austràlia per mitjà d’una selecció de personal que està fent a l’Estat espanyol l’empresa “Atlassian”, que es dedica a desenvolupar software per fer que els desenvolupadors siguin més productius i treballin amb més comoditat. Els sous poden arribar als 100.000€!

Música

Tota la música utilitzada en aquest podcast està disponible a jamendo.com.

Escolta’ns també a:

Ràdio ARTCoolturaFMRàdio MontblancRàdio CardedeuRàdio Sant HilariLa Plana RàdioRàdio TianaCent-7 Música (Vila-sacra)Ona CodinencaRàdio TossaB16VFM Madrid Centro

Subscripcions als Podcasts:

El podcast està disponible per a la seva subscripció via iTunes o RSS