Ton Sales


[display_podcast]

En aquest podcast hem tingut amb nosaltres a Ton Sales, professor d’Història de la informàtica de la Universitat Politècnica de Catalunya. Parlem amb ell sobre la seva trajectòria professional, sobre la seva xerrada Ramon Llull, un informàtic sense saber-ho i sobre Alan Turing i la informàtica quàntica.

Com sempre, la segona part de la tertúlia la dediquem a l’actualitat amb Miquel Labòria, parlant una vegada més sobre les especificitats del nou iPad ja disponible a Catalunya, així com dels primers estudis comparatius de bateria i gràfics.

Concluim el programa amb la secció del Dr. Ludo, en què aquesta setmana aprofita per acabar de comentar els temes de la tertúlia amb Ton Sales.

TERTÚLIA MOSSEGUI part 1: Ton Sales, professor d’Història de la informàtica

Ramon Llull, un informàtic sense saber-ho

Enllaç a la conferència d’en Ton Sales a la UPC amb el títol “Ramon Llull, un informàtic sense saber-ho”

Parlem amb Ton Sales sobre els seus inicis en el món de la informàtica, la motivació pel seu canvi de feina de IBM a la docència a la UPC, així com d’Alan Turing i la seva relació amb els ordinadors actuals i amb la computació quàntica.

SORTEIG MOSSEGUI

Dels 28 mosseguis que van participar al sorteig d’una llicència per a iOS del joc Mass Effect Infiltrator, cedit per EA Mobile, ha sortit guanyador el #8, que correspon a l’Ivantortosa.

A més anunciem, gràcies als amics de ServiUp i per celebrar la sortida del nou iPad sortegem dos articles genials:

1. Funda Cornice de la marca Tucano per iPad 2

2. Un genial suport amb barra flexible que s’adapta a l’iPad i que pots enganxar a la taula de l’escriptori, amb adaptador especial per enganxar-lo al iMac o a l’Apple Cinema Display.

Tot per un valor superior als 105€. Com sempre, a la pàgina del teniu més informació.

TERTÚLIA MOSSEGUI part 2: Actualitat

Amb Miquel Labòria del Bloc d’Apple en Català.

Sortida del nou iPad a Catalunya i preus oficials.

– Els benchmarks del nou iPad respecte a l’iPad 2 i l’iPad 1 i amb el processador gràfic Tegra 3 d’Nvidia (aquest darrer surt guanyant).

– El nou iPad s’escalfa i no es carrega si està sotmés a grans càrregues de treball.

– Apple té 100.000 milions en efectiu i va fer una reunió amb els seus màxims accionistes per decidir què fer: pagar dividents i recomprar accions.

Consulta d’en Linus Urpi
Existeix alguna aplicació a l’App Store per organitzar visualment un guió d’un esdeveniment (un espectacle, una trobada de bastoners, un acte popular… ). Una mena de timeline fet amb blocs de temps que es puguin configurar (un parlament, una cançó, aplaudiments…) i que es poguessin solapar (tipus timeline del FinalCut).

Si en sabeu la resposta o teniu qualsevol pregunta no dubteu en contactar-nos.

Consultari Friki del Dr. Ludo

En aquesta ocasió hem tingut una ràpida secció del Dr. Ludo, resumint i ampliant la tertúlia amb Ton Sales parlant sobre la computació quàntica.

Trilogía del Paralaje Neandertal: Encuentro de dos mundos paralelos

PROPOSTES MOSSEGUIS

Tens una proposta per compartir amb els mosseguis?
Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat, via el formulari de contacte del bloc o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui

– Ja que promocionem la música catalana i els grups novells, la @salamandreta ens comenta el concurs La Campana de les Festes de Gràcia, guanyat l’any passat per @bosnimusica.

– L’Esther ja ens va recomanar l’exposició de Delacroix al Caixafòrum, però si encara no ho heu fet ens recomana fer un combo i anar a veure també la de Goya, totes dues molt interessants (i gratuites!).

– En Tomàs ens recomana un programa Còmic-Ficció que s’emet divendres al vespre a Ràdio Terrassa i també disponible en podcast. Realitzat per en David Lluelles i en Sergi Fernández.

– En Tomàs també ens proposa el Col·loqui sobre Internet i la creació i distribució de continguts audiovisuals, amb motiu de la presentació del llibre Cronologia dels primers 15 anys de l’audiovisual a internet, escrit per Cinto Niqui i editat per l’Editorial UOC. El 18 d’abril a les 19h a la Rambla Catalunya, 6, de Barcelona, al Wiki-Longe de la UOC.

Música

Artista/Grup: L’Etern Retorn
Grup / Artista: Josep Bordes, Pepet de Pepet i Marieta
Àlbum: L’Etern Retorn
Cançons: L’Etern Retorn

Escolta’ns també a:

Ràdio ARTCoolturaFMRàdio MontblancRàdio CardedeuRàdio Sant HilariLa Plana RàdioRàdio TianaCent-7 Música (Vila-sacra)Ona CodinencaRàdio Tossa

Subscripcions als Podcasts:

El podcast està disponible per a la seva subscripció via iTunes o RSS