mossegalapoma a les jPod10 from pod.cat on Vimeo.

[display_podcast]
L’UPC School patrocina aquest episodi de mossegalapoma.

En primer lloc deixeu-me donar les gràcies a tots els que vau venir a fer el podcast en directe i fer caliu i companyia.

Per problemes tècnics de l’organització no es va gravar l’àudio del podcast 74 dins les V Jornades de Podcàsting a Barcelona.

Ens sap greu però no podem fer-hi res així que ens ho hem pres amb humor i, per això, hem titulat “no-Podcast 74”, un podcast sense àudio però amb un recull de vídeo gràcies a l’amic Albert Bonet, amb un dibuix de l’amic Cesc Padrós i amb fotografies que ens ha fet arribar l’amic Aitor.

Abans de les clàssiques “show-notes” deixeu-me que us faci la crònica del matí de dissabte per a aquells que no vau poder venir.

El podcast començava l’emissió en directe a les 11h en una sala del pis superior i en Rai, en Miquel Labòria del BaC i un servidor (arribant on-time) 😀 disposàvem de 2 micròfons molt “pro” muntats en respectius flexos que, a manca de micròfons de sala, van anar donant voltes com ventiladors per donar la paraula aquells que varen volen intervenir.

L’amic Albert Bonet va fer, com veieu en el vídeo, alguna “cunya” i “falca” en directe 😉

Jornades Podcàsting Barcelona Jpod'10.Jornades Podcàsting Barcelona Jpod'10

En Cesc, en Dani i l’Aitor van fer “on-line” les seves preguntes al Dr.Mac i l’Aitor va reconèixer que havia nascut per emprenyar al Dr.Mac. És de suposar que per aquest motiu va tenir la sort que li toqués l’iLife’11, cedit pel nostre pratocinador Microgestió, que vam sortejar al final.

No tenim gens de pràctica en els directes, però penso va quedar prou entretingut i participatiu. Al final vam anar a fer un cafè i es va allargar fins l’hora de dinar.

Jornades Podcàsting Barcelona Jpod'10.Jornades Podcàsting Barcelona Jpod'10

No-Contiguts en detall (shownotes):

Actualitat Apple: amb Miquel Labòria del BAC

– Les entrevistes que el BAC fa als desenvolupadors, i en concret de la darrera, on es parla de l’App Store d’Apple i del futur de les App Stores.
– Com va anar el sopar/trobada per celebrar els 4 anys del BaC
– FNAC crea el seu propi lector ebooks

Dr. Mac

Tens una pregunta pel doctor? Envia’ns un correu a podcast (arroba) mossegalapoma.cat o fes-nos arribar un twit amb el hashtag #mossegui.

P. (Eikot) Clien twitter per mac que fos simple, al estil el tweetie, però actualitzat.
R. Hibari

P. (Esther) Per què el macbook m’arrenca més depressa quan tira de bateria (pendent de comptar) que quan el tinc connectat a la corrent (40 segons)? Es per fer el friki, només!
R. Amiga Musa, a Perpinyà tot passa més lent, el temps, relatiu com saps, genera una distorsió que afecta tothom que es troba a les estribacions del Canigó, per això notes aquest delay de 40 segons. A messura que avancis cap al Principat desapareixerà i a Lleida guanyaràs 36 segons respecte al temps promig d’arrancada. Sort Carinyo!

P. (Xavi Bolivar) M’agradaria saber per què de vegades el timemachine en vol fer un backup de gairebé la meitat del backup total quan normalment me’ls fa d’uns pocs megues.
R. Sota Snow Leopard podria ser produït per alguna aplicació, per exemple Aperture. Si tens Aperture obert i s’inicia TimeMachine, aquest fa un backup complert de la llibreria. En aquest enllaç ho expliquen i també parlen d’altres exemples:

P. (Cesc Padròs) Hi ha webs que els seu widget de seguiment de Facebook, l’anomenat “me gusta/m’agrada” no es veu a Safari, en canvi amb Firefox o Chrome sí.
R. Amic Cesc, si tinguessis les mans quietes i no remenessis tant…. Has instal.lat l’extensió “incògnito” a Safari, i la tens activa per Facebook. I tot així vols que t’aparegui el widget? aissss

P. (Cesc Padròs) Tinc 18 anys, poca “pasta” i moltes ganes reprimides per a comprar-me un “iParatu”. Un familiar em ven el seu iPhone 3GS de 32G per 250€, amb jailbreak i lliure, i jo també estic entre aquest o un iPod Touch dels nous de 32€, però que val 299€. Què faig?
R. El Dr.Mac té una opinió formada al respecte, traslladarà la teva pregunta al plenari de la sala….

P. (Dani Gaya) pregunta flash, cada quan s’ha de restaurar els permisos de disc?
R. Estimat Dani, cada quan et surti dels coll..

P. (Oriol Farré) Com puc gestionar una mateixa biblioteca d’iTunes si tinc el mac amb dos usuaris? És a dir, no vull tenir 30GB de música duplicats
R. (dgaya, q no es Dr. ni res) pots posar la biblioteca en una carpeta amb acces pels dos usuaris i cambiar la ruta als dos itunes cap a aquella carpeta.
R. (Dr.Mac) Efectivament has de moure la teva llibreria d’iTunes a l’espai compartir i obrir iTunes (a cada usuari) apuntant a aquesta nova llibreria. T’afegim enllaç al fòrum de discussió d’Apple i a MacWorld on s’explica en detall.

P. (Aitor) Se que el Dr. Mac se va a enfadar conmigo pero bueno. Hay va la pregunta. No tengo instalado Snow Leopard. Mi Macbook Pro Venia con Tiger y lo actualice a Leopard. Pero cuando salio Snow Leopard no lo actualize (lo vas retrasando, etc, etc…) La pregunta es, cuando salga Lion podre actualizarlo directamente o tendre que pasar por Snow Leopard? (por favor queridisimo Dr. Mac no sea muy duro conmigo…)
R. Benvolugut Aitor, per actualitzar a Lion hauràs de primer instal·lar Panther en una partició BootCamp i carregar Lion des de VirtualBox amb Ubuntu

Subscripcions als Podcasts:

rss podcast rss itunes rss miro