mobileme

La Keynote d’ahir va ser llarga i es van dir moltes coses, aquests dies anirem desgranant de mica en mica el que va es presentar ahir i el que s’anirà comentant durant tots els dies dins la WWDC’08, tant per part d’Apple com de tercers.

MobileMe es presenta com el servei d’Apple, substitutori de “.Mac” amb més valor afegit.

Hereta la clàssica integració de Mac OS X i la suite iLife, el servei “Back to My Mac”, l’accés al iDisk des del propi Finder i la necessària sincronització entre Macs, en el cas que en tingui més d’un.

A tot això, MobileMe, li afegeix un plus.

Per comprendre MobileMe cal pensar com un servei alternatiu a Exchange de Microsoft, disponible per Mac, iPhone, iPod Touch i PC.

Anem a conèixer amb una mica més de detall les noves característiques:

Intercanvi amb “Push”

mobileme 2 En competència directa amb Exchange, MobileMe permet la sincronització automàtica, de correu electrònic, contactes de l’agenda i cites del nostre calendari, i ho fa permeten l’ús de servidors corporatius amb la seguretat requerida.

Això significa, per exemple, que quan reps un correu electrònic, un nou contacte de l’agenda o una cita, aquests s’actualitzaran simultàniament en tots els teus dispositius: (el Mac de casa, el PC portàtil de la feina i l’iPhone).

Apple augmenta, per estàndard, fins a 20GB la capacitat d’emmagatzemament de .Mac (abans teníem 10GB de forma bàsica).

Amb Push e-mail, Push-Contacts i Push-Calendars no se’ns escapa la intenció clara d’Apple de competir amb RIM (Blackberry) en aquests tipus de serveis dins l’entorn corporatiu.

Aplicacions Web

mobileme 3

Per mitjà de www.me.com, des del navegador, ara es podrà accedir al Mail, Agenda, Calendari, Fotografies, iDisk i les configuracions de compte.

Això vol dir que qualsevol modificació que fem dins d’aquestes aplicacions web tindrà la seva corresponent actualització automàtica amb la resta de dispositius i les seves homòlogues aplicacions, ja siguin aquests Macs, Pc’s amb Windows o iPhones.

Per garantir-ho, MobileMe s’integra amb MS Outlook 2003 i 2007.

La nova aplicació web “Gallery” permet generar i publicar àlbums de fotografies a l’estil Apple, és a dir, de forma simple i senzilla. Aquest servei és molt similar al que ja existeix per l’actual .Mac i permet l’actualització dels àlbums via correu electrònic.

Tal com passa ara, Gallery et dóna un URL pública des d’on qualsevol (que estigui autoritzat) podrà accedir, veure i/o modificar el contingut.

De manera addicional les fotografies poden ser vistes des de altres dispositius (iPhone, Apple TV) i es simplifica l’automatisme d’enviament d’una foto des del iPhone cap a Gallery, actualitzant alhora aplicacions residents com iPhoto.

iDisk també amplia possibilitats i s’estén al món dels PC’s, possibilitant l’intercanvi de fitxers entres dispositius diferents i entre plataformes. A més, per mitjà d’iDisk, ara s’habilita un nou servei per poder annexar arxius i documents de gran mida dins el correu electrònic i permetre de forma controlada (per contrasenya, per limitació de nombre…) les descàrregues.

Preu i conclusions

Segons diuen a la seva web, Apple continuarà cobrant 99$ per aquest servei i actualitzarà sense cost addicional als usuaris actuals de .Mac.

Aquest rentat de cara amb extres afegits li feia falta a .Mac. La nova comunicació amb el món Windows i Exchange obrirà moltes portes en el món de l’empresa.

En el món personal o particular tots sabem que tenim altres alternatives, segurament no tant integrades com MobileMe, però més econòmiques o simplement de franc.

Per a mi, la clau l’aporta la sincronització de tot plegat i la possibilitat de disposar de “Push” en l’iPhone. Una comoditat extra i, per a molts, imprescindible.

A mi em resta ara decidir què fer. Renovo .Mac o no. I encara no ho he decidit.