Google Maps per iOS

Ara que Twitter s’ha convertit en un Mordor fosc, ple de trolls, txonis i egos descontrolats uns quants #mosseguis hem trobat un espai de tranquil·litat i conversa en les Comunitats de Google+ i hem pogut debatre amb calma quines Apps per iOS ens han semblat les millors aquest 2012.

Moltes no són pas noves, però els #mosseguis les hem destacat per útils o ben fetes. A continuació el recull:

 
 

Google Maps

google maps ios icon
El gran error d’Apple a l’eliminar l’App de Google Maps de l’iOS substituint-la per una de pròpia inacabada ha estat l’errada més gran d’Apple al 2012. Per això molts usuaris ens vam alegrar quan finalment Google va llançar la nova App a l’alçada del servei que tots esperem de Google. Una aplicació imprescindible, genial, molt canviada a nivell visual, neta i clara que, podríem afirmar, és inclús millor que la seva germana per Android (on s’espera nova versió aviat).

A més Google va afegint mica en mica nous serveis, com ara el Google Hotal Finder, encara no disponible pel mòbil.
Descarrega Google Maps

 
 
 

ContactsXL

ContactsXL icon
Les Apps que aprofiten mancances manifestes de les originals proporcionades per Apple són també un + a l’hora de fer la llista de les millors, i una d’aquestes és la gestió de contactes a l’iPhone.

Uns quants #mosseguis han destacat ContactsXL, una gestió de contactes amb vitamines, amb funcions complementàries a les bàsiques d’Apple com ara l’organització dels mateixos per grups i la possibilitat d’enviament massiu de correus i sms’s, entre d’altres bondats.

Descarrega ContactsXL

 
 
 

Evernote

Evernote icon
Evernote ha estat de fa molt temps a l’escriptori l’aplicació calaix de sastre més valorada pels amants d’eines de productivitat. Va ser una de les primeres Apps a aparèixer a l’iPhone i ha anat incorporant constants millores i ampliacions de funcionalitat.

També trobem, per Evernote, Apps que afegeixen funcionalitat extra i que alguns mosseguis han volgut destacar: com ara EverClip, una extensió que permet “enganxar-ho” tot a Evernote i Cloud Outliner, un facilitador de llistes que es poden enganxar a Evernote o a iCloud.

També Placeme (només a l’App Store americana), un geo-localitzador per persones despistades que captura on estàs i ho desa a Evernote.

Penseu en Evernote com un gran contenidor on podeu classificar qualsevol cosa que passi pel mòbil: un enllaç, una fotografia, un document, etc.

Descarrega Evernote

 
 
 

1Password

1password icon
Tot i que el comú dels usuaris amb la gestió de contrasenyes que ja incorporen els navegadors en tenen prou, si necessites una gestió multi navegador, multi sistema operatiu i on puguis afegir perfils, notes, llicències de software i altres extres, et cal una gestió més professional com la que ofereix 1Password.

1Password sincronitza via Dropbox o iCloud entre sistemes operatius, de tal manera que pots tenir la gestió de contrasenyes sincronitzades entre el Mac, l’iPhone i, opcionalment, el PC amb Windows de la feina.

Personalment és una eina que ja feia servir per Mac al 2007 i que m’ha acompanyat tots aquests anys sense fallar mai.

Descarrega 1password

 
 
 

Solar Walk

Solar Walk icon

Després de tantes Apps relacionades amb la productivitat ja tocava una d’educativa. Solar Walk és una App que rep la màxima puntuació de la seva categoria, una genial aplicació amb gràfics i interactiva que mostra cada racó del nostre sistema solar i és capaç de moure’s des del passat cap al futur per saber quina posició ocupava cada planeta o element en un espectacular viatge en el temps.

La informació de detall, per exemple l’associada a cada planeta, és molt completa.

Descarrega Solar Walk

 
 
 

MyScript Calculator

MyScript Calculator icon

Aquesta recomanació de l’Albert M.S. ens ha sorprès, una calculadora científica que les fórmules les pots escriure a mà i es capaç de calcular equacions si hi afegeixes l’interrogant “?” com incògnita.

MyScript Calculator l’ha desenvolupada l’empresa “Vision Objects” coneguda per la seva tecnologia de reconeixement d’escriptura. Sens dubte una App sorprenent i amb un concepte revolucionari. Lluny de les Apps repetitives i que fan el mateix.

Descarrega MyScript Calculator

 
 
 

Downcast

Downcast icon
A Downcast ens hem cansat de recomanar-la al podcast, precisament per això, per escoltar podcasts.

Després de l’errada impròpia d’una empresa com Apple al llançar la seva aplicació de gestió de podcasts que era menys que una versió Alpha i que, a hores d’ara, fins i tot amb les correccions introduïdes, continua essent una App dolenta.

Per això aplicacions alternatives com InstaCast (no gaire ben valorada a l’App Store) o Downcast (sens dubte la millor de la seva categoria) tenen recorregut a l’Apple Store.

Downcast gestiona Podcasts per subscripció directa al RSS i també a iTunes i et permet un control detallat a capítol. Disposa d’un munt d’opcions configurables.

Descarrega Downcast

 
 
 

Bento

Bento icon
Bento, la clàssica aplicació de gestió de base de dades per Mac fabricada per FileMaker, ha evolucionat, especialment en la seva versió per iPad, a una eina que és més un Evernote que a un típic gestor de base de dades.

La quarantena de plantilles, o “themes” que inclou permeten abordar de forma personalitzada molts tipus de projectes, ja siguin personals o professionals.

El preu de 8,99€ (la versió per iPad) segur retreu a més d’un, però valoreu-ne la funcionalitat si sou dels que feu servir llistes de dades constantment.

Descarrega Bento (iPad)

 
 
 

Paper by FiftyThree

Paper by 53 icon

Guanyadora del premi al millor disseny d’App del 2012 per Apple, aquesta eina es publicita com “allà on les idees neixen”. I precisament és això. Un repositori d’idees creatives molt visual, minimalista i endreçat.

Incorpora també la facilitat de compartir el treball amb col·laboradors i tercers de forma senzilla i en destaca, la senzillesa visual i com de repensada està la interfície orfe de distraccions.

Descarrega Paper by FiftyThree

 
 
 

Spreaker

Spreaker icon
Spreaker no és només una App per escoltar podcasts, si no per fer-los i difondre’ls des del propi mòbil i en temps real.

Clarament no és una eina per aquells que creem podcast amb necessitat de post-producció, però fa molt bé la seva feina i és útil per a aquells que cerquen la immediatesa de l’entrega. A més, té una cosa molt interessant, i és que permet “llançar-se” a tot aquell que hagi pensat algun dia crear un podcast. Per tant, ja no teniu excuses!

Descarrega Spreaker

 
 
 

Line

Line icon
Line, la famosa alternativa a Whatsapp per a “nenes japoneses” 🙂

En Marc sempre ha estat molt crític amb aquells serveis que volen substituir-ne d’altres massius ja consolidats, però és ben cert que a Whatsapp li calia un competidor, el que no tinc jo tan clar és que Line sigui el “millor”. Val a dir però, al seu favor, que neix amb versió escriptori, vídeo i aspecte visual molt destacat i que la venda d’stickers pot garantir-ne la monetització inicial.

Descarrega Line

 
 
 

uWhisp

uWhisp icon
Nascuda a Catalunya uWhisp permet compartir fragments d’àudio de forma integrada a les xarxes socials. Una eina molt útil per a programes de ràdio que vulguin destacar titulars, declaracions i altres peces.

També uWhisp es pot fer servir a nivell personal i enregistrar i compartir petits fragments d’àudio. Mireu la seva web, és molt entretinguda i mereixen una valoració molt alta com equip directiu i creatiu.

Descarrega uWhisp

 
 
 

Hexagon

Hexagon icon
No podrien faltar la part lúdica dels nostres dispositius portàtils i aquesta, com no, amb suggeriments de l’amic Francesc Padrós.

Hexagon és un joc del 2012 gratuït i un dels més addictius. Pocs sereu qui no l’hagueu ja descarregat.

El típic joc que fa que passi l’estona del metro molt més ràpida.

Descarrega Hexagon

 
 
 

PunchQuest

Punchquest icon

Un arcade de lluita passa pantalles non-stop amb un estil clàssic d’aquells d’abans. En Cesc el valora com un dels millors i 100% freak.

Tingueu present, en aquest joc i l’anterior, que tot i ser gratuïts, els extres es paguen.

Descarrega PunchQuest

 
 
 

Blogsy

Blogsy icon

L’amic Farrarons ens recomana aquesta App per iPad que és un editor d’entrades per a blogs i que s’integra amb la majoria de plataformes de continguts existents, fins i tot amb YouTube.

He provat alguna d’aquestes eines per Mac i mai m’han acabat de convèncer. En contraposició a treballar amb l’editor original de cada plataforma, aquestes eines externes els hi costa ajustar imatges i text i altres aspectes estètics, no aprofiten fluxos de treball amb aplicacions terceres i, el que és el pitjor, no poden aprofitar la potència de les extensions que els CMS’s potents com WordPress incorporen en temps d’edició.

Però segur que per blogs bàsics pot ser una eina interessant.

Descarrega Blogsy

 
 
 

CloudOn

CloudOn icon

Mentre no arribi l’esperada App de Micrsoft Office original (s’espera pel 2013) aquesta App permet editar i modificar arxius de MS-Office i sincronitza amb Box, Dropbox, Google Drive i SkyDrive.

Ideal per aquells que no són fans de l’iWork. A veure com Microsoft resol el seu Office a l’iPad i a l’iPhone…

Descarrega CloudOn

 
 
 

Quik.io

Quikio icon

Com a suggeriment de darrera hora de l’amic AirForceJoan afegeixo aquesta App que permet l’enviament de tot tipus de documents (incloent vídeos en streaming) del teu Mac al teu iPhone o iPad. Ve a ser un substitut, de moment gratuït, de la coneguda App Air Display.

Tingueu en compte que les versions per iPad i per iPhone es descarreguen per separat i que et cal una utilitat server al Mac.

Descarrega Quikio per iPad . Descarrega Quikio per iPhone

 
 
 
Estem convençuts ens hem deixat moltes Apps i de ben segur alguns de vosaltres votaríeu per unes altres. Feu nos-ho saber als comentaris o uniu-vos a la Comunitat Mossegui de Google+