En Tomàs ens ha demostrat que és un apasionat del Mail de MacOSX. Jo l’estic fent servir i he de reconèixer que no va del tot malament. No obstant pel meu gust li trobo a faltar alguna que altre cosa de thunderbird i fins i tot d’Outlook. És difícil trobar el client d’email ideal.

Thunderbird és un client de correu programari lliure amb versions per a Windows/Mac i diferents sabors de Unix (linux, bsd’s i altres herbes). El desenvolupa la gent de Mozilla i és el millor client de email multiplataforma. El problema és: com carai ho fem per migrar les nostres bústies locals de thunderbird d’una maquina a una altre (per exemple perque ens hem comprat un mac i volem importar els vells missatges del PC … si, aquells missatges que no consultarem ni necessitarem mai, a no ser que els esborrem i inevitablement segons Murphy ens seran absolutament necessaris.

Les opcions d’importar i exportar no ens ofereixen la opció d’importar missatges del propi Thunderbird. Com ho fem doncs?

Pas 1: En el thunderbird de la màquina origen feu click amb el botó dret del mouse sobre l’icona de “carpetes locals” i seleccioneu la opció “propietats” del meú emergent.

Pas 2: Veureu quelcom semblant a això:
thunderbird settings.jpg
Ves a la carpeta indicada per “local directory” i copia tots els fitxers en un CD/DVD, clau USB (o pots llistar tots els fitxers en paper i després entrar-los en el MAC usant un escanner i un programari d’OCR o picant-ho a ma en un editor exadecimal 😉 )
3: vés a la màquina de destinació ( o sia un Mac :-)) inicia thunderbird identifica de nou la carpeta on es troben les busties locals.
4: Tanca el thunderbird. Copia els fitxers que t’has emportat de l’altre instal.lació en la carpeta corresponent i reinicia el thunderbird. Tot hauria de funcionar correctament.

Ara com ara faig servir el Mail de Mac però mantinc el Thunderbird durant uns mesos per no perdre les dades velles.
Ludo per a mossegalapoma.