Els Blogs i podcasts sobre tecnologia en ban ben plens: Microsoft vol comprar Yahoo per una pasta gansa (tan gansa que el mateix Microsoft ha hagut de demanar una linia de crèdit per poder llençar la OPA! Fins i tot els amics de Tot Mac han apuntat la possibilitat rumorologica de que San Steve Jobs prengui part en l’assumpte liderant una operació tan estranya com poc versemblant.

Microsoft sembla haver oblidat quina és la seva missió com a companyia i s’està intentant re-inventar a si mateixa. El mercat del programari no té les expectatives de creixement que tenia l’any 1978 i avui en dia el BIG MONEY és a una altre banda.

El gran negoci és als continguts i a la publicitat contextual. És a dir portar els anuncis als consumidors interessats. I per això cal controlar les cerques, els continguts, el correu electrònic (hotmail + yahoo mail tenen gairebé tot el pastis ) i patranyes com facebook o flickr.

Yahoo i Microsoft tenen molta matèria grisa en plantilla i molt de coneixement acumulat, però seran capaços d’integrar-se correctamen ? Determinats negocis de Yahoo com el meu estimat Flickr son molt sensibles als gustos dels usuaris… i com Microsoft apliqui les seves maneres la major part dels foteros fotrem el camp.

Apple té una política de mantenir una gran quantitat de cash disponible, tant com per a comprar-se a si mateixa en cas d’Opa ostíl. En un mon empresarial com el de les TIC on hom crea empreses per a que li comprin (flickr, youtube, mysql… etc ) Apple ha de mantenir una política financera defensiva davant possibles compres perquè serà ?

Davant d’això s’em planteja un sol dubte: Si em compro un Mac pro que és millor dos processadors i 2 Gb Ram o sols un i 4 Giges…

Ludo “el malvado” per a Mossegalapoma (darrerament poc actiu per altres guerres)