Aquesta és una entrada convidada de Carles Benet

MS-Office'11 per Mac

En relació al paquet familiar d’office 2011 per a Mac, versió Llar i Estudiants de Microsoft, aquest ha perdut dues aplicacions importants que estaven presents en la mateixa versió d’Office 2008: Entourage (no ha estat substituÏda per l’Outlook) i Messenger. A casa i als estudiants sembla que no ens cal comunicar-nos…

Actualment el preu en l’Apple Store, on conviuen les dues versions, és el mateix 139,95€ per les dues, tant per la d’Office 2008 + actualització gratuita al ’11, com per la d’Office 2011 que inclou tres llicències.

Si ens cal Outlook, haurem de comprar la versió Home i Business al preu de 379€ que inclou 2 llicències o bé 1 llicència al preu de 249,95€ (segons Mactopia) El Messeger 8 el podeu descarregar de forma gratuita.

Per tant, no es admissible que surti a la venda la versió Llar i Estudiants incompleta, desprès d’haver comentat, filtrat i avançat per part de Microsoft que l’aplicatiu Entourage ’08 seria substituït per Outlook’ ’11, pal·liant així una de les grans limitacions del primer, per a poder fer les importacions d’arxius .pst.

Avui per avui, no hi ha (que jo conegui) cap solució en els webs oficials per als clients d’aquesta suite de Microsoft que a tants i tants clients que formem part de l xarxa d’Apple, ens ha servit de lleva-pors o de xarxa alhora de donar el salt cap a la poma. No hi ha cap indici de respecte per a nosaltres?, que no passi per llençar les tres llicències del ’08 comprades amb anterioritat al passat mes d’agost del 2010 a la paperera, sense una opció d’actualització complerta al ’11, pagant un preu raonable per a la butxaca i proporcional d’acord a la modalitat Llar i Estudiants.

Finalment un parell de consideracions. En primer lloc, la versió Home & Business ofereix suport tècnic durant 365 dies i la versió Llar i Estudiants ofereix suport només 90 dies. En segon lloc, als Estats Units, està disponible la versió Office 2011 Academic al preu $99,95

Fa tant sols un parell de dies que està a la venda l’Office 2011, però de ben segur que la versió Office 2011 “Hogar y Estudiantes Light”…, donarà molt que parlar, bàsicament perquè l’aliança per aquests aplicatius entre Microsoft i Apple, ha fet que tinguéssim aixecades unes bones expectatives en quan a la millora del nou Office ’11 per a Mac i que han portat l’engany fins al darrer moment.

Com aclariment, aquest comentari no pretén valorar el bo i el dolent entre les diferents versions. Tampoc vol valorar ni comparar les diferents opcions d’ofimàtica pels nostres Macs.

En canvi sí pretén comentar l’estratègies comercials, al meu entendre equivocades, que amb tant poca coherència ens arriben a nosaltres com a clients. També vol compartir amb vosaltres la sensació un cop més, de fer-nos sentir massa petits davant dels massa grans… Però no patiu la paraula Light o lleuger en els seus productes, no els hi farà cap gràcia!

Una abraçada mosseguis!