Meteotek08 imatge des de 30.000 metres

…passant per Bujaraloz.

El primer que haig de dir és que estic emocionat.

Emocionat al llegir aquesta aventura-projecte dut a terme per uns alumnes de segon de Batxillerat (Gerard Marull, Sergi Saballs, Martí Gasull i Jaume Puigmiquel) i un professor (Jordi Fanals) de l’IES La Bisbal.

Meteotek08 ha consistit en fabricar una sonda meteorològica, llençar-la a l’espai per a que pugés per sobre de 30Km a l’estratosfera terrestre, rebre en tot moment dades i fotografies des de la sonda en el seu viatge a l’espai, controlar en tot moment via GPS la seva posició i finalment recuperar-la.

En el bloc de Meteotek recullen tot el procés, farcit de fotografies del disseny i muntatge de totes les parts, així com dels documents necessaris per a la construcció, la programació del firmware del controlador de la sonda i les dades mesurades durant el viatge.

A més han creat un àlbum a Flickr (d’on he obtingut les fotografies que il·lustren aquesta entrada)

El llançament, amb èxit total, i la recuperació de la sonda es va fer el passat 28 de Febrer de 2009 des dels Monegros, més concretament per la zona de Bujaraloz.

He llegit tot el bloc del projecte i estic sorprès de l’enorme complexitat del mateix. Han hagut d’abordar temes propis de professionals de moltes disciplines, prendre moltes decisions, resoldre moltes variables i, fins i tot, demanar un permís especial a AENA per enlairar el globus!!.

Increïble! Com no podia ser d’una altra manera la notícia de l’enlairament ha donat la volta al món, fins i tot han sortit esmentats a O’Really. (Les coses que té Internet, jo mateix m’he assabentat llegint un bloc xilè). 🙂

La nostra enhorabona a tots els membres de l’equip per un projecte que mereix un 10 sense pal·liatius, i que pot servir d’exemple i inspiració a molts altres alumnes d’arreu.

Estic convençut que estaria genial tenir-los en el Podcast. La d’anècdotes que ens podrien explicar!

Meteotek08 equip del projecte