Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

toni, tom, ludo, macma

El canvi de nom de Facebook a “Meta”, com acrònim de “metavers”, ens permet estirar del fil i parlar de la crisi dels estats actuals.


PART 1:

  • Metaverse?  Parlem de la Realitat virtual i augmentada en els propers anys.
  • Creadors de continguts, NFTs i el futur de la creació.


PART 2:


Propostes Mosseguis:

  • (Emeshing – llibre) Peter Diamandis y Steven Kotler titulat “El futuro va más rápido de lo que crees” on expliquen om la convergència tecnològica actual està transformant d’una forma vertiginosa diferents sectors com el del comerç, publicitat, entreteniment, educació, atenció mèdica, longevitat, assegurances, finances, mercat immobiliari, alimentació, … molt recomanable per conèixer el món que ens ve.
  • (Emeshing – llibre) “L’imperi del dolor”: un interessant llibre en plan documental que explica l’origen de la fortuna d’una família que aconsegueix transformar la indústria farmacèutica mundial amb els medicaments pel dolor… per cert com a curiositat apareix un català anomenat Fèlix Martí Ibáñez entre tant americà. Us puc assegurar que la port fosca abunda… molt recomanable!
  • (OscarApple – extensions de Safari) Al podcast “Batería 2×100” comenten varies extensions de Safari interessants, jo em quedo amb Vidimote que permet accelerar vídeos, fins hi tot en Picture on Picture. També Xsearch que permet posant dues lletres i un espai seguit de la paraula a cercar, fer una cerca amb un motor concret
  • (SinnerBOFH – podcast) Escolteu l’episodi numero 50 del podcast per desenvolupadors WE.DEVELOPERS. En aquest episodi van al fons de l’arquitectura dels processadors d’Apple M1Pro i M1Max. Inclou recomanacions sobre quin comprar si ets un desenvolupador i prediccions sobre què pot venir a substituir el Mac Pro actual, el de les rodes a preu de MabBook Air.
  • (Marc – Llibre) “Snow Crash” del Neal Stephenson,  per saber més del Metaverse, escrit abans de l’aparició de la web. 

Truquis Mosseguis amb en Toni:

  • Dubtes existencials sobre Siri i els HomePod.